Inspiration: Cocktails med vodka

Inspiration: Cocktails med vodka

Her giver vi dig inspiration til gode drinks med vodka. Og du får selvfølgelig også opskrifterne med, så du kan lave dine drinks eller cocktails helt perfekt – uanset om du “bare” skal lave to, eller du får flere gæster, der skal forkæles med en lækker cocktail med vodka.  

Espresso Martini II

Denne lækre, kaffebaserede cocktail er en særlig Spiritium-udgave af den klassiske Espresso Martini. Vi har tilføjet mørk agavesirup for at give cocktailen en smule mere sødme. Derudover er espresso-elementet i denne udgave blevet erstattet af cold brew kaffe, der giver en blød, let og mindre bitter helhedsoplevelse. Du finder opskriften på Espresso Martini II her og du kan bestille cocktailpakken med alt, hvad du behøver til cocktailen.

 

Cold Killer

Cold Killer er en kraftig og smagfuld cocktail bestående af vodka, ingefærmarmelade, økologisk citronsaft og en økologisk lemonade lavet på bl.a. citronsaft, rørsukker, honning, frisk ingefærsaft og frisk citrongræs. Du kan finde hele opskriften på vores Cold Killer her og bestille cocktailpakken med alle de lækre kvalitetsprodukter her.

 

Pornstar Martini

Pornstar Martini er en frisk passionsfrugtcocktail, der, med en kombination af tropisk passionsfrugt, noter af vanilje, en sidevogn af mousserende vin og et vovet navn, har formået at blive en moderne cocktailklassiker på rekordtid. Vi har tilladt os, at gøre drinken en anelse mere lakrids ved at bruge vodka destilleret på lakridsrod fra danske Wild Distillery. For at give drinken ekstra balance tilføjer vi et friskt element ved at bruge en Passion Mixer fra danske Sorring Bær med passionsfrugt og økologisk vanilje, Processo fra Bacio della Luna og topper den lækre sammensætning med frisk økologisk limesaft og tørrede passionsfrugtskiver. 

Du kan finde opskriften og alle ingredienserne til Pornstar Martini her og bestil din Pornstar Martini cocktailpakke her.

 

Vil du gerne prøve noget nyt og være sikker på, at du har alle de rigtige ingredienser til den perfekte cocktail? Så kan du finde inspiration i vores mange cocktailpakker, hvor du få alt du behøver, for at lave en perfekt cocktail. 

 

Lækre vodka cocktails med et julet twist

Skal du for eksempel have gæster i juletiden, og vil byde selskabet på lækre cocktails, som samtidig passer perfekt til lejligheden, så læs med her. 

Søger du ideer til andre lækre cocktails – både med og uden vodka? Så kan du gå på opdagelse i vores cocktailopskrifter og finde cocktails med netop de ingredienser, du kan lide. Her finder du en udførlig guide til hvordan du selv mixer dine cocktails og opnår det bedste resultat - hver gang! 

 

Her kommer et par udvalgte eksempler på julecocktails

Vi giver her bud på forskellige cocktailmuligheder, der utvivlsomt vil sætte gang i julehyggen og sikre en hyggelig stund med familien eller dine nærmeste. Gå på opdagelse i vores univers, hvor julen og hyggen er i centrum, og få inspiration til dine næste cocktails. 


Moscow Reindeer

Moscow Reindeer Cocktail

Moscow Reindeer er en julefortolkning af den klassiske cocktail Moscow Mule, som angiveligt (der er mere end én historie) blev opfundet tilbage i 1941 på Manhatten af John G. Martin (direktør af G.F. Heublein Brothers Inc. of Hartford, Conn., et amerikansk distributionsfirma) og John A. Morgan (direktør af Cock ’n’ Bull Products, som bl.a. producerede ginger beer). Begge herrer havde dét tilfælles, at de havde svært ved at skille sig af med deres vodka og ginger beer, men da de blandede de to produkter sammen i et kobberkrus og tilsatte limesaft, skabte de en klassiker!

I denne julefortolkning af Moscow Mule, tilsættes der mint-sirup for at give cocktailen en frisk og kølig smag, der leder tankerne hen på Bismarckstokke og sne. Og denne jule Moscow Mule er samtidig super nem at lave.

 

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

Ingredienser

 • 5 cl Vodka fra danske Mama Vodka
 • 1,5 cl Mint-sirup
 • 2 cl Økologisk Limesaft
 • 10 cl Ginger Beer fra Thomas Henry
 • 1 stk. Bismarck-stok

Opskrift

 1. Fyld et glas/krus helt op med isterninger.
 2. Hæld vodka, mint-sirup og limesaft i en shaker.
 3. Fyld shakeren med isterninger og shake kort, men hårdt.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Top med ginger beer og rør let rundt med en ske.
 6. Garnish med en Bismarck-stok på kanten af glasset og nyd cocktailen i godt selskab.

 

Santa Speaks Mandarin

Santa Speaks Mandarin

Santa Speaks Mandarin er en skarp men afbalanceret cocktail, der både byder på syrlige noter af citron og tranebær, samt sødere, frugtige noter af mandarin. Cocktailen er et juletwist på den klassiske cocktail Cosmopolitan, der består af citronvodka, Cointreau (appelsin-likør), tranebærjuice, limesaft og er pyntet med en limeskive. 

Den pink/røde Cosmopolitan blev særligt populær i forbindelse med den amerikanske tv-serie Sex and the City fra 1998-2004, hvor den hurtigt blev kendt som hovedkarakterernes signatur-cocktail, og fik kælenavnet Cosmo, men cocktailen bliver til langt tidligere, omend der går forskellige historier på hvem, hvornår og hvor, den oprinder.Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

Ingredienser

 • 5 cl Vodka Bornholm
 • 2 cl Mandarinsirup fra Sorring Bær
 • 6 cl Økologisk Tranebærjuice
 • 2 cl Økologisk Citronsaft
 • Pynt: Blodappelsin/Mandarin-vingummier fra Wally & Whiz

 Opskrift

 1. Fyld en cocktailshaker med is.
 2. Tilsæt vodka, mandarinsirup, tranebærjuice og friskpresset limesaft.
 3. Ryst til isen er knust og si over i et martiniglas. 
 4. Klem en appelsinskal, så olierne fordeles cocktailen og servér.
 5. Nyd cocktailen i godt selskab!


Rêve de Chocolat

Rêve de Chocolat Cocktail

Rêve de Chocolat er godt nok ikke en vodka cocktail, men den læner sig på af den velkendte cocktail White Russian. Rêve de Chocolat er vores forsøg på, at skabe en cremet cocktail, der giver fornemmelsen af en kop varm chokolade, men i en lækker kold udgave, perfekt til højtiden.

Rêve de Chocolat (”Chokoladedrøm”) lever i høj grad op til sit navn. Cocktailen består af Xanté Dark Chocolate & Pear (en blanding af Cognac og pærelikør, med kraftige noter af chokolade og lidt vanilje), økologisk chokolademælk, Coole Swan Irish Cream Liqueur (en blanding af irsk single malt whiskey, belgisk hvid chokolade og fløde) samt Amarena kirsebærlage - ingredienser, der alle emmer af højtid og kolde vintermåneder!

 

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

Ingredienser

 • 6 cl Xanté Dark Chocolate & Pear Likør
 • 1,5 cl Coole Swan Irish Cream Likør
 • 5 cl Økologisk Cocio
 • 1 cl Amarena Kirsebærlage
 • Pynt i form af Skumfiduser og Kirsebær

Opskrift

 1. Fyld et glas helt op med isterninger (cubes).
 2. Hæld Xanté, Chokolademælk, Coole Swan og Amarena Kirsebærlage i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst kraftigt, til shakeren føles kold.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Pynt med skumfiduser og Amarena kirsebær, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Sæt kulør på tilværelsen med Spiritiums Cocktailklub

Vi håber at vodka-opskrifterne vil inspirere dig til at skabe lækre cocktails og gode smagsoplevelser derhjemme. Tilmelder du dig Spiritiums Cocktailklub, får du et eksklusivt cocktailabonnement, der giver dig alt hvad du skal bruge til hjemmelavede cocktails, af højeste kvalitet, måned efter måned.

I Spiritium går vi højt op i vores kundeservice og gør altid vores bedste for at levere de bedste cocktailpakker og cocktail-inspiration til dig. Du kan se vores kunders anbefalinger her.

 

TILMELD DIG COCKTAILKLUBBEN HER


Ældre posts Nyere posts