4 Tequila cocktails der vil få dig til at elske Tequila

4 Tequila cocktails der vil få dig til at elske Tequila

Vi er vilde med Tequila i Spiritium, for Tequila er virkelig en unik spiritus, som, når den er lavet godt, smager fantastisk i cocktails.

Vi har her samlet 4 skønne Tequila cocktails som du bare skal prøve! Vi tør godt vædde med, at hvis du normalt ikke er vild med Tequila, så er de virkelig en øjenåbner.

Men inden vi giver os i kast med cocktailene, så er der en meget vigtig pointe vi lige skal have på plads. Du må for guds skyld ikke lave cocktailene på "den røde hat"-tequilaen, som ikke er retvisende for hvad Tequila virkelig kan. Tequila kan nemlig variere i indholdet af Agave, som er det der definerer en Tequila.

Tequila laves på saften fra den blå agave plante og indholdet af agave afgør, om det er en 100 % agave Tequila (indeholdende 100 % blå agave Tequila), eller det er en såkaldt mixto (dvs. at minimum 51 % af produktet indeholder 100 % blå agave Tequila). Billige supermarkedsprodukter vil ofte være mixto, hvorimod Tequila af høj kvalitet vil være 100 % agave Tequila. I mixto-produkter bruges eksempelvis sukkerrør i stedet for agave, da det er billigere.

Når du skal anskaffe dig en ordenlig Tequila, så sikre dig at det er en 100 % agave Tequila. Vores anbefaling er Ocho Tequila.

Du kan også læse mere om Tequila her.

 

Elder Margarita

Elder Margarita

Margarita er nok den mest kendte Tequila-cocktail, og den fortjener selvfølgelig også en plads i vores guide her. Vi har dog givet den klassiske Margarita et tvist af hyldeblomst, samt tilsat agavesirup, for at gøre den normalt spidse cocktail lidt mildere.

Elder Margarita er dermed en frisk og blød hyldeblomst Tequila-cocktail, som stadig har noget power bag sig, men uden at blive sprittet. Hvis du vælger en Tequila-cocktail som skal prøves, så er det denne du skal gå med.

Find opskriften på vores Elder Margarita her.

 

Paloma

Paloma

Paloma er en cocktail der virkelig har vundet frem de seneste par år, selvom cocktailen menes at stamme tilbage fra 1950'erne. Cocktailen byder på både søde, bitre og salte smagsnoter fra bl.a. pink grapefrugt sodavand og selvfølgelig e100 % agave tequila.

Traditionelt består en Paloma af Tequila, pink grapefrugt og limesaft, men vi har yderligere tilføjet en smule agavesirup, for at ramme den perfekte balance mellem syrlighed og sødme - en læskende sommer-cocktail uden lige!

Find opskriften på Paloma her.

 

El Diablo

El Diablo

El Diablo er også en traditionel klassiske Tequila-cocktail, med både frugtig smag af solbær og spicy noter fra ginger beer.

I denne udgave har vi fokus på lækre danske produkter, som supplerer den mexicanske Tequila, og giver en El Diablo i særklasse!

Vi anvender derfor en solbærlikør fra danske Radius Distillery og en ginger beer fra danske Fuglsang, som er tilpas balanceret i spicyness og sødme.

 

Ingredienser

 • 4 cl Ocho Blanco Tequila
 • 2 cl Solbærlikør fra Radius Distillery
 • 1,5 cl Økologisk Limesaft
 • 6 cl Økologisk Ginger Beer fra Fuglsang
 • Pynt: Tørret Limeskive

 

Opskrift

 1. Fyld et glas (Lowball- eller Highballglas) helt op med isterninger (cubes).
 2. Hæld Tequila, solbærlikør og limesaft i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset, og top med ginger beer.
 5. Pynt med 1 stk. tørret limeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

  

Mexican Coffee

Mexican Coffee

Mexican Coffee er et tvist på den velkendte Espresso Martini, hvor der i stedet for vodka anvendes Tequila. Det giver Espresso Martini'en mere smag, med delikate undertoner af agave.

Vi har også yderligere tilføjet en smule agavesirup, for at gøre cocktailen en smule sødere og fremhæve agave smagen.

Hvis du er vild med Espresso Martini, så er denne udgave et absolut must-try!

 

Ingredienser

 • 3 cl Ocho Blanco Tequila
 • 3 cl Økologisk Kaffelikør
 • 1,5 cl Økologisk Agavesirup
 • 5 cl BOLD Zero Iced Espresso
 • Pynt: 3 stk. Kaffebønner

 

Opskrift

 1. Fyld et glas (Martiniglas) helt op med isterninger (cubes).
 2. Hæld Tequila, kaffelikør, agavesirup og espresso i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
 4. Tøm glasset for isterninger og hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Pynt med 3. kaffebønner, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

 

Vil du gerne prøve noget nyt og være sikker på, at du har alle de rigtige ingredienser til den perfekte cocktail? Så kan du finde inspiration i vores mange cocktailpakker, hvor du få alt du behøver, for at lave en perfekt cocktail.

 

Sæt kulør på tilværelsen med Spiritiums Cocktailklub

Vi håber at vodka-opskrifterne vil inspirere dig til at skabe lækre cocktails og gode smagsoplevelser derhjemme. Tilmelder du dig Spiritiums Cocktailklub, får du et eksklusivt cocktailabonnement, der giver dig alt hvad du skal bruge til hjemmelavede cocktails, af højeste kvalitet, måned efter måned.

I Spiritium går vi højt op i vores kundeservice og gør altid vores bedste for at levere de bedste cocktailpakker og cocktail-inspiration til dig. Du kan se vores kunders anbefalinger her.

 

TILMELD DIG COCKTAILKLUBBEN HER


Ældre posts Nyere posts