Champagne
’Muselet’ – Champagnens mundkurv
Det er en almen opfattelse, at det var den franske munk ’Dom Pérignon’, som opfandt Champagnen – men det er forkert. Til gengæld var han den første til at studere og dokumentere Champagne-processen og bidrog i den forbindelse med nye og mere effektive produktionsmetoder og materialer. Et af hans mest betydningsfulde bidrag var Champagnens ”mundkurv” - kaldet en ’muselet’.
Falsled Kro Champagne
Gennem årtier har Locret-Lachaud i den prestigefyldte Premier Cru-kommune Hautvillers leveret huschampagnen til Falsled Kro.
Champagnen består af lige dele Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, som udgør blandingen, og vinen lagrer sædvanligvis 24 måneder inden degorgement.
En klassisk, let og elegant champagne, hvor næsen er til den friske side med dejlige associationer til grapefrugt på en bund af friske hasselnødder og brioche. I munden er den livlig, og der kvitteres for den relativt beskedne dosage med stor klarhed og sprødhed i det mildt blomstrende udtryk.
Seneste Cocktails