Falsled Kro Champagne

Falsled Kro Champagne

Champagnen fra Falsled Kro

Gennem årtier har Locret-Lachaud i den prestigefyldte Premier Cru-kommune Hautvillers leveret huschampagnen til Falsled Kro. 

Champagnen består af lige dele Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, som udgør blandingen, og vinen lagrer sædvanligvis 24 måneder inden degorgement.

En klassisk, let og elegant champagne, hvor næsen er til den friske side med dejlige associationer til grapefrugt på en bund af friske hasselnødder og brioche. I munden er den livlig, og der kvitteres for den relativt beskedne dosage med stor klarhed og sprødhed i det mildt blomstrende udtryk.

Champagne Air Mail

Historien

I en af de mest historiske byer i Champagne, Hautvillers, har det lille champagnehus, Locret-Lachaud sin beskedne residens på midten af bakken lige ovenfor klosteret, hvor munken Dom Perignon ligger begravet. Blandt de lokale kaldes stedet for "Le Point du Jour", fordi vingården er den første bygning i landsbyen, som bliver ramt af solen om morgenen.

Det er Charlotte Locret, som er 9. generation i familien Locret, der ikke bare står i spidsen for produktionen, men også varetager en stor del af arbejdet selv. Hun bliver assisteret af sin far Philippe og kun i perioder med spidsbelastning så som høst, beskæring og aftapning tilkalder de hjælp udefra.

Den traditionelle kurvepresse, der er mere 100 år gammel, er stadig i brug og i det hele taget er familien meget traditionsbunden. De kender deres vinstokke og ved, hvad der virker for det druemateriale, de har mellem hænderne. Og derfor lykkes det dem år efter år at skabe en assemblage (blanding af basevine), som rammer et imponerende højt og stabilt niveau trods kun beskeden anvendelse af de såkaldte ”vin de reserve”.

Charlotte og Philippe producerer blot 4 vine og deres Premier Cru Cuvée Traditionnelle Brut har snart i en menneskealder budt gæsterne velkomne på Falsled Kro med en særlig label.

 

Champagnen indgår i vores cocktailpakke French 75, som du kan finde her.

Ældre posts Nyere posts