Om Mikkeller

Om Mikkeller

Mikkeller

I cocktailpakken Yuzu Pretty, har vi haft fornøjelsen af at arbejde sammen med danske Mikkeller, som har disket op med en lækker alkoholfri øl til vores forfriskende yuzu-lemonade cocktail.

Navnet på den alkoholfrie øl er Limbo Yuzu, og som navnet antyder, så indeholder øllen den syrlige asiatiske frugt yuzu, som smagsmæssigt sammenlignes med grapefrugt med noter af mandarin.

Limbo Yuzu er én af flere lækre alkoholfrie øl fra Mikkeller, der bl.a. byder på Limbo Raspberry (hindbær), Limbo Blueberry (blåbær) og Limbo Riesling (lavet på Riesling druer).

Med en alkoholprocent på kun 0,3 %, er Mikkellers alkoholfrie øl helt ideelle til de varme danske sommerdage - uanset om du har taget tjansen som sober chauffør til sommerfesten eller blot har lyst til et forfriskende alternativ til en almindelig øl.

Tip: Efter en lang løbetur kan en iskold alkoholfri øl fra Mikkeller klart anbefales! Den indeholder mange af de samme gavnlige næringsstoffer fra øl, men med langt mindre alkohol.

Find Yuzu Pretty cocktailpakken her.

 

Om Mikkeller

Hvis man har sovet under en sten det seneste årti, og ikke hørt om Mikkeller, så er Mikkeller historien om en dansk skolelærer (Mikkel Borg Bjergsø) og hans barndomsven (Kristian Keller), der gjorde deres hobby og passion for øl og ølbrygning til en fuldtidsbeskæftigelse – og det er vi mange, der er rigtige glade for!

Historien om Mikkeller starter dengang øl bare var noget, som Mikkel drak for at blive beruset, når han festede med sine venner - jo billigere, desto bedre. Men under sit studie for at blive lærer, fik han et job på en lokal café, hvor han blev introduceret for belgiske øl som Chimay og Hoegaarden. Han udviklede hurtigt en smag for det udenlandske øl og kom med idéen om at oprette en ølklub med nogle venner. Vennerne mødtes regelmæssigt og sad ved et bord i en lille kælder, hvor de smagte og vurderede forskellige slags øl.

Et par år senere, efter Mikkel havde fået et job som fysik- og matematiklærer på en skole i København, besøgte han somme tider en lokal pub på sin vej hjem fra arbejde. Det var her, at han smagte og forelskede sig i en India Pale Ale fra det danske bryggeri Brøckhouse og indså, at han kunne spare en masse penge - og måske endda vinde en konkurrence i ølklubben - hvis han selv kunne brygge en tilsvarende øl.

Ikke lang tid efter begyndte Mikkel og hans barndomsven Kristian at arbejde på en række ‘fysikeksperimenter’ ved brug af malt, humle og gær, i deres hjemmekøkkener i København. Inspireret af den ekstreme humle fra mikrobrygget øl fra USA, købte duoen et par amerikanske bøger om ølbrygning og begyndte at male malt i kælderen af deres lejlighedskompleks.

Deres første eksperiment var en klon af Brøckhouse IPA'en, som de serverede på deres forsamlinger i ølklubben. Med tiden vandt ølklonen en blindtest i en af klubbens prøvesmagninger. Denne sejr fik de to venner til at tænke, om ikke også andre ville kunne lide deres øl, og de to begyndte så at skabe deres egne opskrifter. De deltog bl.a. i en hjemmebrygkonkurrence ved den danske Ølfestival og kom hjem med flere medaljer.

Køkkeneksperimenterne varede i 2,5 år, og imens de var i gang, begyndte Mikkel og Kristian også at brygge øl i større skala på det danske mikrobryggeri Ørbæk. I begyndelsen af ​​2005, åbnede endnu et medlem af ølklubben - Mikkels tvillingebror, Jeppe - en ølbutik i København. Dér begyndte Jeppe at distribuere Mikkellers øl til ølnørder og ølelskere overalt i verden, og historier om Mikkellers ølbrygning spredte sig hurtigt i det internationale ølsamfund.

De unge bryggeres største gennembrud i den internationale ølverden startede med den simple idé om at tilføje fransk stempelkaffe til en havregryn-stout. Resultatet blev 'Beer Geek Breakfast.' Øllen blev kåret som nummer 1 på det internationale ølforum Ratebeer.com, hvilket var en stor triumf, der kick-startede Mikkellers internationale succes.

Ved den danske Ølfestival 2006, havde Mikkel og Kristian deres første officielle stand, hvor de bød på otte forskellige øl. Samme år rejste to amerikanske distributører hele vejen til Danmark for at tale med det lille bryggeri, hvilket resulterede i, at Mikkeller underskrev en distributionsaftale med den amerikanske øldistributør Shelton Brothers. For at klare den stigende efterspørgsel, begyndte de to bryggere at producere Beer Geek Breakfast på det danske mikrobryggeri Gourmet Bryggeriet.

I begyndelsen af 2007 forlod Kristian Mikkeller for at forfølge en karriere som redaktør på et musikmagasin. Samtidig blev Mikkel på egen hånd for at fortsætte sin drøm om at tage Mikkeller til det næste niveau. På sit lille hjemmekontor arbejdede Mikkel dag og nat, og han fandt på opskrifter, emballerede flasker og førte regnskab – alt sammen samtidig med at han rettede sine elevers opgaver og forberedte sine lektioner.

Mikkeller vækstede hurtigt, og i 2010 besluttede Mikkel at sige farvel til sine elever og kolleger på skolen og forpligte sig fuld tid til bryggeriet. Samme år åbnede han sin første bar: Mikkeller Bar på Viktoriagade på Vesterbro i København. Barens ambition var at skabe et lille, elegant og utraditionelt vandhul for både ølentusiaster og -begyndere, både for mænd og kvinder.

I dag eksporterer Mikkeller til 50 lande og driver et lignende antal barer og restauranter rundt om i verden.

 

Hvor kan man få fingre i Mikkellers øl?

Mikkeller sælges i dag i adskillige dagligvarebutikker samt øl- og spiritusforhandlere, og derudover har de også deres egen webshop.

Hvis du allerede er abonnent hos os, og kunne tænke dig at smage flere lækre Mikkeller øl, så er heldet med dig! Du får nemlig 10 % på Mikkellers webshop med den særlige Spiritium-rabatkode. Rabatkoden finder du ved at logge ind på din konto.

Som abonnent hos Spiritium Cocktails, bliver du automatisk en del af vores cocktailklub, hvor du får adgang til en lang række fordele hos producenter og cocktailbarer samt særlige konkurrencer og invitationer til unikke events for ”members-only”.

Cheers!


Ældre posts Nyere posts