The Plum Sour

The Plum Sour

The Plum Sour - en Amaretto Sour i nye og fancy klæder

The Plum Sour er en frisk cocktail i sour-kategorien, der balancerer syrlighed, sødme og noter af bl.a. marcipan. Cocktailen består af en specialtappet spiritus (The Plum, I Suppose) fra Empirical, økologisk citronsaft, økologisk sukkersirup fra Sorring Bær, Angostura Bitter og tørret citronskive til at pynte cocktailen.

The Plum, I Suppose er en spiritus med duft og smag af bl.a. marcipan og bitter mandel, der kommer fra brugen af kernen i blommesten. Dertil indgår destilleret morgenfrue kombucha, der giver florale og garvesyre noter, der minder om blommeskind. Forbindelsen til blomme, og nok det faktum at der ikke er noget frugt i spiritussen, er baggrunden for navnet, The Plum, I Suppose - en reference til Robert Frosts digt “The Rose Family”.

Cocktails i sour-kategorien kendetegnes ofte ved at indeholde en grundspiritus, citronsaft og sukkersirup. I The Plum Sour benyttes The Plum, I Suppose, der tilføjer kompleksitet til en ellers klassisk sour og giver smagsoplevelsen af en voksen Amaretto Sour. Derudover er der tilføjet Angostura Bitter (aromatisk bitter), der giver cocktailen noget ekstra kompleksitet.

Tip: Tilføj evt. 1-2 cl æggehvide (eller kikærtevand) i trin 2 forneden, og dry-shake ingredienserne – dvs. ryst ingredienserne i en shaker uden isterninger, og derefter med isterninger (trin 3). Det giver cocktailen et tykkere lag skum og en mere cremet konsistens.Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl The Plum, I Suppose fra Empirical
 • 3 cl Økologisk Citronsaft
 • 2,5 cl Økologisk Sukkersirup
 • 4 dråber Angostura Bitter
 • 1 stk. Tørret Citronskive


  Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld The Plum, I Suppose, citronsaft og sukkersirup i en shaker (se tip foroven).
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset, og tilføj et par dråber Angostura Bitter på toppen.
  5. Pynt med 1 stk. tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

   

  Bestil The Plum Sour cocktailen som cocktailpakke her.

  BESTIL THE PLUM SOUR COCKTAILPAKKEN


  Ældre posts Nyere posts