Dark & Stormy

Dark & Stormy

Dark & Stormy - en krydret og frisk cocktailklassiker

Du kender sandsynligvis den populære og klassiske cocktail Dark ‘n Stormy. En frisk og krydret cocktail bestående af mørk rom, ginger beer, lidt limesaft og en limebåd på toppen.

Dark & Stormy findes i mange udgaver og i vores version af Dark & Stormy er der fokus på de danske ingredienser, og den består af Havmanden mørk rom fra danske Fanø Skibsrom, økologisk limesaft, økologisk ginger beer fra danske Fuglsang og Angostura Bitter, som samlet giver cocktailen en dyb, krydret og frisk smag. Cocktailen pyntes med en tørret limeskive, fladt på toppen eller ned langs siden af glasset.

 

Historien bag cocktailen Dark & Stormy

Cocktailen Dark ‘n Stormy har angiveligt fået sit navn fra en gammel sømand, der sammenlignede cocktailens mørke nuance med stormskyerne til søs. Det er en legende, men cocktailens forbindelse til både glæderne og farerne ved søfart, er velkendt.

Bermuda, hvor Dark 'n Stormy blev opfundet, er kendt som verdens skibsvraghovedstad. Her ligger mere end 300 identificerede skibe ødelagt på bunden af ​​det omkringliggende Nordatlantiske Ocean. Årsagen skyldes nok i mindre grad overnaturlige fænomener og storme, og skal sandsynligvis hellere tilskrives Bermudas 200 kvadratkilometer koralrev, der makulerer skibenes skrog.

I 1806 lykkedes det skibet Mercury, med James Gosling i spidsen, at undgå det frygtindgydende koralrev, der styrede skibet til Bermudas kyster efter 91 dage til søs. Gosling-familien blev en af ​​de mest fremtrædende familier på øen, og kom ind i branchen for romproduktion i 1857. 

Ingefærøl (ginger beer), en britisk favoritdrink, blev også produceret på øen. Det krævede ikke et geni at indse, at Goslings Black Seal rom (opkaldt efter den voks, der blev brugt til at forsegle flasker), var det perfekte kompliment til den pikante ingefærøl. Og Dark 'n Stormy blev født.

Mange mener også, at man på den britiske flåde havde tradition for at drikke ginger beer i stedet for vand, da det holdt sig i længere tid. Ginger beer mente man dengang havde en evne til at lette søsyge, hvilket også kan være en årsag til ingerfærøllens rolle i den britiske flåde-historie. At blande rom, ginger beer og lime/citron for at få c-vitamin, var derfor en oplagt cocktail for sømændene på den britiske flåde.

I denne version af Dark & Stormy har vi valgt den krydrede mørke rom Havmanden fra danske Fanø Skibsrom, der er destilleret på Jamaica og herefter forædlet på Fanø. Forædlingen sker ved, at rommen lagres med naturlige smagsgivere (bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje), hvorefter den lagres på portvinsfade. 

Tip: For et flot visuelt spil i cocktailen, følg opskriften nedenfor, men dash Angostura Bitter på toppen til sidst.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 4 cl Havmanden Mørk Rom fra Fanø Skibsrom
  • 0,5 cl Økologisk Limesaft
  • 7,5 cl Økologisk Fuglsang Ginger Beer
  • 4 dråber Angostura Bitter
  • 1 stk. Tørret Limeskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld mørk rom, limesaft, ginger beer og Angostura Bitter i glasset.
  3. Rør forsigtigt ingredienserne sammen.
  4. Pynt med 1 stk. tørret limeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bestil Dark & Stormy cocktailpakken

 

Cocktailen Stormy Passion 

Holder du, ligesom sømænd verden over, af Dark ‘n Stormy, men er klar på at prøve en lidt anderledes version? Så vil vi anbefale vores Stormy Passion, en cocktail udviklet af Spiritiums cocktailteam, inspireret af den klassiske Dark ‘n Stormy. Stormy Passion består af mørk rom, passionsfrugtsauce, limesaft og ginger beer. Ingredienser, der tilsammen giver cocktailen en dyb, krydret, frisk og tropisk smag. Du finder opskriften på Stormy Passion her.


Ældre posts Nyere posts