Amaretto Sour

Amaretto Sour

Amaretto Sour – en syrlig og lækker marcipan-cocktail

Amaretto Sour er en simpel og smagfuld cocktail, der mest af alt smager af syrlig marcipan - en absolut must-try cocktail, hvis du endnu ikke har prøvet den.

Cocktailen tilhører en kategori af cocktails, som går under navnet ’sour’. En sour kendetegnes ved som oftest at indeholde: en grundspiritus, citronsaft og sukkersirup. I denne sour benyttes amarettolikør som grundspiritus, deraf navnet: Amaretto Sour.


Historien bag likøren amaretto

Amaretto er en sød likør, som stammer fra den italienske by Saronno, i det nordlige Italien. Navnet kommer fra det italienske ord ’amaro’, som betyder bitter, og referer til likørens smag af bitter mandel.

Oprindeligt kom den bitre smag fra bitre mandler, men i dag benyttes også abrikoskerner, ferskenkerner og mandler, til at give likøren sin søde, særegne smag.

Historien bag amarettolikør går på, at en af Leonardo Da Vincis elever (Bernadino Luini) - i forbindelse med en maleopgave for en kirke i Saronno i 1525 - skulle bruge en model til at afbilde Jomfru Maria. Modellen (og senere elsker) blev en ung kroværtsenke, der som tak for modelrollen gav Bernadino en blanding af stegte abrikoskerner og brændevin (amarettolikør), på trods af sine få midler.

Tip: Tilføj 2 cl æggehvide eller 2 cl kikærtevand (den veganske variant) i step ’2.’ nedenfor. Inden step ’3.’, er det vigtigt, at ’dry-shake’ ingredienserne i en shaker - Det vil sige, at ingredienserne først shakes uden is (og herefter med). Dette giver cocktailen en lækker og cremet konsistens med en flot skum på toppen – Resultatet kan bedst sammenlignes med forskellen på fløde og flødeskum.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 6 cl Amaretto-likør
  • 3 cl Økologisk Citronsaft
  • 2 cl Økologisk Sukkersirup
  • 4 dråber Angostura Bitter
  • 1 stk. Mini Marcipanbrød fra Anthon Berg

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (lowball) helt op med isterninger.
  2. Hæld amarettolikør, citronsaft og amarettosirup i en shaker (se tip foroven).
  3. Fyld shakeren med isterninger og shake grundigt, til at den føles kold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Tilføj et par dråber Angostura Bitter og pynt med marcipanbrød, og nyd cocktailen i godt selskab.

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts