Not-A-Whisky Sour

Not-A-Whisky Sour

Not-A-Whisky Sour - et fremtids-twist på den klassiske Whiskey Sour

Not-A-Whisky Sour er en cocktail i sour-kategorien, der balancerer syrlighed, sødme og komplekse urtenoter. Cocktailen består af en specialproduceret spiritus fra EtOH Spirits kaldet Ficus Spritus, økologisk citronsaft, økologisk sukkersirup fra Sorring Bær, Angostura Bitter og et maraschinokirsebær til at pynte cocktailen (cherry on top). 

EtOH Spirits er en lille københavnsk spiritusproducent, der er startet med fokus på at lave innovative, spændende og lækre spiritus. De laver bl.a. mange whisky-inspirerede produkter, men da deres spiritus ikke har ligget på tønder i min. 3 år, må de ikke kalde det whisky. I stedet for de normale 8-16 år, modnes deres produkter på under 14 dage (10 dage for Ficus Spritus).

Ficus Spritus er en dyb aromatisk, velrundet pure malt med noter af bl.a. træ, malt og en grøn urte-blomstret kompleksitet fra figenblade. Ficus Spritus er lavet ved at lagre råsprit i EtOHs hjemmebyggede maskine “Jensen Reaktoren”, hvor processen omfatter varme, ultralyd, omrøring, svagt tryk og tilsættelse af ren ilt, samt brug af brændt ex-bourbon egetræsstave fra en amerikansk tønde og figenblade.

Bag EtOH Spirits står Tobias Emil Jensen, kendt fra ølverdenen med To Øl, med hjælp fra Aleksander Byzdra, der styrer kemien og teknologien.

Tip: Tilføj evt. 1-2 cl æggehvide i trin 2 forneden, og dry-shake ingredienserne – dvs. ryst ingredienserne i en shaker uden isterninger, og derefter med isterninger (trin 3). Det giver cocktailen et tykkere lag skum og en mere cremet konsistens.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Ficus Spritus fra EtOH Spirits
  • 3 cl Økologisk Citronsaft
  • 2 cl Økologisk Sukkersirup
  • 2-4 dråber Angostura Bitter
  • 1 stk. Maraschino Kirsebær

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld Ficus Spritus, citronsaft og sukkersirup i en shaker (se tip foroven).
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset, og tilføj et par dråber Angostura Bitter på toppen.
  5. Pynt med 1 stk. Maraschino kirsebær, og nyd cocktailen i godt selskab

 

Bestil Not-A-Whisky Sour cocktailen som cocktailpakke her.

BESTIL NOT-A-WHISKY SOUR COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts