Opskrift: Amaretto Sour

Opskrift: Amaretto Sour

Om Amaretto Sour

Amaretto Sour tilhører en kategori af cocktails, som går under navnet ’sour’. En sour kendetegnes ved som oftest at indeholde: en grundspiritus, citronsaft og sukkersirup. I denne sour benyttes amarettolikør som grundspiritus, deraf navnet: Amaretto Sour.

Amaretto er en sød likør, som stammer fra den italienske by Saronno, i det nordlige Italien. Navnet kommer fra det italienske ord ’amaro’, som betyder bitter, og referer til likørens smag af bitter mandel.

Oprindeligt kom den bitre smag fra bitre mandler, men i dag benyttes også abrikoskerner, ferskenkerner og mandler, til at give likøren sin søde, særegne smag.

Historien bag amarettolikør går på, at en af Leonardo Da Vincis elever (Bernadino Luini) - i forbindelse med en maleopgave for en kirke i Saronno i 1525 - skulle bruge en model til at afbilde Jomfru Maria. Modellen (og senere elsker) blev en ung kroværtsenke, der som tak for modelrollen gav Bernadino en blanding af stegte abrikoskerner og brændevin (amarettolikør), på trods af sine få midler.

Tip: Tilføj 2 cl æggehvide eller 2 cl kikærtevand (den veganske variant) i step ’2.’ nedenfor. Inden step ’3.’, er det vigtigt, at ’dry-shake’ ingredienserne i en shaker - Det vil sige, at ingredienserne først shakes uden is (og herefter med). Dette giver cocktailen en lækker og cremet konsistens med en flot skum på toppen – Resultatet kan bedst sammenlignes med forskellen på fløde og flødeskum.

 

Opskrift og ingredienser

Ingredienser

  • 5,5 cl Disaronno (Amarettolikør)
  • 3 cl Citronsaft
  • 1,5 cl Amarettosirup fra 1883 Routin
  • 2-4 dråber Angostura Bitter
  • 1 stk. Mini Marcipanbrød fra Anthon Berg

 

Opskrift

  1. Fyld et glas helt op med isterninger.
  2. Hæld amarettolikør, citronsaft og amarettosirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren med isterninger og shake grundigt, til at den føles kold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Tilføj et par dråber Angostura Bitter, og nyd cocktailen i godt selskab.

Vi anbefaler, at du har en shaker til at mixe cocktailen.

 

Bestil din Amaretto Sour cocktailpakke her

Ældre posts Nyere posts