Moscow Mule

Moscow Mule

Moscow Mule - en frisk og krydret cocktailklassiker

Moscow Mule er en klassisk vodkacocktail med en kraftig smag af ingefær. Cocktailen består af vodka, ginger beer og limesaft. I denne udgave har vi tilsat et par dråber Angostura Bitter for at give den en smule mere aromatisk kompleksitet – og så ser det også flot ud!

Historien bag Moscow Mule

Cocktailen blev angiveligt opfundet tilbage i 1941 på Manhatten af John G. Martin (direktør af G.F. Heublein Brothers Inc. of Hartford, Conn., et amerikansk distributionsfirma) og John A. Morgan (direktør af Cock ’n’ Bull Products, som bl.a. producerede ginger beer). Begge herrer havde dét tilfælles, at de havde svært ved at skille sig af med deres vodka og ginger beer, men da de blandede de to produkter sammen i et kobberkrus og tilsatte limesaft, skabte de en klassiker!

Før 1940’erne var det de færreste barer i USA, der havde vodka bag baren. Man havde selvfølgelig hørt om vodka, men det var på ingen måde en almindelig hyldevare, som eksempelvis whisky var. Helt underligt var det derfor heller ikke, at John G. Martin, der få år forinden havde købt rettighederne til et vodkabrand, markedsførte det som ”hvid whisky” og satte whiskypropper på vodkaflaskerne. Rettighederne havde han købt af den russiskfødte forretningsmand Rudolph Kunett, som havde købt rettighederne fra Vladimir Smirnov (lyder det bekendt? På fransk stavet: Smirnoff). Spol tiden ca. 40 år frem til de glade 1980’ere, og vodka var nu et verdensomspændende folkeeje, som bl.a. banede vejen for flere legendariske og klassiske cocktails, herunder f.eks. Espresso Martini’en.

Tip: Servér evt. cocktailen i et kobberkrus, og pynt med en limebåd på toppen.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Økologisk Vodka fra Vodka Bornholm
  • 1,5 cl Økologisk Limesaft
  • 10 cl Økologisk Ginger Beer fra Oh Deer
  • 2-4 dråber Angostura Bitter
  • 1 stk. Tørret Limeskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball glas / Kobberkrus) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld vodka og limesaft i glasset, og top med Ginger Beer.
  3. Rør let ingredienserne sammen.
  4. Dryp 2-4 dråber Angostura Bitter på toppen af cocktailen.
  5. Pynt med 1 stk. tørret limeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!


Ældre posts Nyere posts