Blackcurrant Rickey

Blackcurrant Rickey

Blackcurrant Rickey - en læskende og frisk solbær-cocktail

Blackcurrant Rickey tilhører en kategori af cocktails, som går under navnet rickey. En rickey kendetegnes ved at indeholde: en grundspiritus (oftest gin eller bourbon), limesaft, danskvand og evt. sukker/sukkersirup. I denne rickey er der, udover sukkersirup, også tilsat solbærlikør, deraf navnet: Blackcurrant Rickey.

Historien bag Rickey

Rickey er en cocktail med en lang historie bag sig. En rickey-opskrift indeholdende gin kan dateres så langt tilbage som til 1903 i Daly’s Bartenders’ Encyclopedia af Tim Daly, imens en tilsvarende opskrift baseret på bourbon kan dateres helt tilbage til 1880’erne, hvor den blev opfundet i Shoomakers bar i Washington D.C. af bartenderen George A. Williamson. Historien er, at George skulle have tilført lime i Oberst Joe Rickeys ”mornin’s morning”, som var hans daglige dosis af bourbon, en klump is og danskvand. Cocktailen medvirker herudover også (med gin) i bogen The Great Gatsby, som bl.a. kendes for at portrættere 1920’ernes vilde og dekadente fester i USA.

Tip: For en anderledes og kraftigere smagsoplevelse, kan man undlade at tilsætte danskvand. Uden tilsættelse af danskvand, vil der reelt være tale om en anden klassisk cocktail, nemlig en gimlet.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 4 cl Økologisk Gin fra Local Spirits Destilled
  • 2,5 cl Økologisk Solbærlikør fra Queens of Denmark
  • 1,5 cl Sukkersirup fra Herbert Syrups
  • 2,5 cl Økologisk Limesaft
  • 8 cl Danskvand
  • 1 stk. Tørret Limeskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Highball- eller Collinsglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld gin, solbærlikør, sukkersirup og limesaft i glasset og top med danskvand.
  3. Rør let ingredienserne sammen.
  4. Pynt med 1 stk. tørret limeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!


Nyere posts