Amaretto Sour - En syrlig marcipan cocktail

Amaretto Sour - En syrlig marcipan cocktail

Om Amaretto Sour

Amaretto Sour tilhører en kategori af cocktails, som går under navnet sour. En sour kendetegnes ved som oftest at indeholde en grundspiritus, citronsaft og sukkersirup. I denne sour benyttes amarettolikør som grundspiritus, deraf navnet, Amaretto Sour.

Historien bag Amaretto

Amaretto er en sød likør, som stammer fra den italienske by Saronno i det nordlige Italien. Navnet kommer fra det italienske ord amaro, som betyder bitter, og refererer til likørens smag af bitter mandel. Oprindeligt kom den bitre smag fra bitre mandler, men i dag benyttes også abrikoskerner, ferskenkerner og mandler, til at give likøren sin søde, særegne smag.

Historien bag amarettolikør går på, at en af Leonardo Da Vincis elever (Bernadino Luini) - i forbindelse med en maleopgave for en kirke i Saronno i 1525 - skulle bruge en model for at afbilde Jomfru Maria. Modellen (og senere elsker) blev en ung kroværtsenke, der som tak for modelrollen gav Bernadino en blanding af stegte abrikoskerner og brændevin (amarettolikør), på trods af sine få midler.

Tip: Tilføj 2 cl æggehvide eller 2 cl kikærtevand (den veganske variant) i step ’2.’ nedenfor. Inden step ’3.’ er det vigtigt at ’dry-shake’ ingredienserne i en shaker - Det vil sige, at ingredienserne først shakes uden is (og herefter med). Dette giver cocktailen en lækker og cremet konsistens med en flot skum på toppen – Resultatet kan bedst sammenlignes med forskellen på fløde og flødeskum.

 

Hvordan laver du en Amaretto Sour

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Disaronno Amarettolikør
  • 3 cl Økologisk Citronsaft
  • 2 cl Økologisk Sukkersirup
  • 4 dråber Angostura Bitter
  • 1 stk. Mini Marcipanbrød fra Anthon Berg

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld amarettolikør, citronsaft og sukkersirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger og ryst, til shakeren føles kold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset og pynt med marcipanbrød.
  5. Tilføj Angostura Bitter på toppen, og nyd cocktailen i godt selskab!

Ældre posts Nyere posts