Skotlander Rom

Skotlander Rom

Skotlander

Skotlander er en af de få danske rom-producenter og det er et nyt blomstrene fortagende. Skotlander blev stiftet af Anders Skotlander i 2013, hvor det første halve år gik med at udvikle opskriften og finde de helt rigtige råvarer. Den første rom blev lanceret i april 2014 - en rom som tog anmeldere verden over med storm. RUM I, som den første version hed, vandt 5 internationale priser kort efter lanceringen, blandt andet guldmedalje i Maimi og Berlin. En guldmedajle vil sige, at rommen fik mellem 95 og 100 point (ud af 100 mulige), ved blindsmagning.

Derefter er der kommet en række nye rom til familien, deriblandt Skotlander White, som er rommen du finder i vores cocktailpakke 'Air Mail'. Skotlander White har også vundet adskillige priser og blev i 2015 kåret som verdens bedste rom i kategorien "lys rom".

Skotlander Lys Rom

Dansk håndværk

Skotlander rom bliver produceret i det nordjyske, helt præcist Aabybro, hvor det hele laves med håndkraft. Rommen er destilleret på pot still, udfra en sydamerikansk sukkerrørmelasse og vand fra egen boring i Nordjylland. Grundet det danske klima fermenterer rommen i op til 10 gange så lang tid som traditionelle rom, hvilket giver mange flere smagsnuancer.

Anders Skotlander, som er stifteren, er oprindeligt fra en helt anden verden, som tidligere filmproducer og speaker på tv-programmer. Han har dog altid haft en passion for alkohol, og har brygget øl i sit kælderrum i flere år, før at Skotlander blev født. Det var denne passion, der satte skub i romproduktionen og i dag er blevet til Skotlander.

Du kan læse mere om Skotlander på deres hjemmeside her.

Skotlander - Enjoy with noble friends

 

Vi anvender Skotlander White Rum i cocktailen Red Liqourice, som du kan finde her.

Nyere posts