Radius Distillery

Radius Distillery

Radius Distillery - Håndlavet spiritus i Danmark

I forbindelse med november måneds cocktailpakke, ”Rickey’s Garden”, havde vi fornøjelsen af at teame op med danske Radius Distillery, som flere gange tog godt imod os ude på deres destilleri i 3660 Stenløse. Her blev vi vidst rundt i det rustikke produktions-”laboratorie”, hvor de producerer spiritus i små- og mikropartier (batches), og fik smagt på nogle af deres seneste, lækre gin-kreationer – blandt andet batch #00016, som i får fornøjelsen af i Rickey’s Garden cocktailpakken.

 

Destilleriet

Destilleriet er placeret nemt tilgængeligt fra Knardrupvej (Redigeret: Er siden flyttet til Oremandsgaard i Præstø) og er ved første øjekast svært at se for bare træer. Men bag træerne, forenden af en hyggelig indkørsel (omgivet af flere træer) der munder ud i en grusset rundkørsel, ligger Radius Distillery – producent af håndlavet spiritus i Danmark og medaljevinder ved San Francisco World Spirit Competition i 2018.

Gin Destilleri

Udefra ligner destilleriet mest af alt en idyllisk landejendom fra en gammel Morten Koch-film (med hvidkalkede mure, ladeport og stråtag) - men den store bobblende kobberkedel i selskab med de mange flaskede eksperimentelle spirituskreationer indenfor, fortæller en anden historie.

 

Teamet

Bag Radius Distillery står Kristian, Henrik og Louise (og deres to investorer), som sammen arbejder ud fra troen om, at de og andre mikrodestillerier kan være med til at løfte den generelle standard (og smagsforskel) for det, som du og jeg indtager – i dette tilfælde gin og andre spiritusser!

Teamet har en tung baggrund inden for globale farmakologiske-laboratorier, medicinsk forskning og -udvikling, teknologi og tidlig innovation, som de i Radius Distillery benytter til at skabe et mødested for kreativ udforskning og –nytænkning. Radius Distillery stræber efter at overskride grænser og komme med nye produkter og koncepter. I den forbindelse eksisterer ”Radius Lab”, hvor kokke, forskere, specialister og kreative inviteres til at samarbejde med Radius Distillery om at udvikle nye idéer og spiritusser. Det synes vi i Spiritium Cocktails, er en fremragende idé, og vi kan kun opfordre dig til at dele din ekspertise med Radius Lab, hvis du mener, du kan hjælpe med udviklingen af nye og spændende produkter! (Måske til en af vores kommende cocktailpakker?)

 

”Rickey’s Garden”

I november måneds cocktailpakke, 'Rickey’s Garden', har vi i Spiritium Cocktails fået specialproduceret Radius Distillery’s ”Batch No. 00016”-gin på 350 ml.-flasker, som er en limited-edition gin med: enebær, kanel, kardemomme, hvid peber og Guldborg-æbler - en æble-sort, der stammer helt tilbage fra 1870’erne. Perfekt i kombination med økologisk limesaft, basilikum- og grøn peber-sirup og toppet med danskvand!

Find cocktailpakken her.


Ældre posts Nyere posts