Fantomer og rom fra krypten

Fantomer og rom fra krypten

Med cocktailpakken Phantom Of The Jungle, har vi haft den udsøgte fornøjelse at arbejde sammen med vores gode ven og spiritus-aficionado "Mixen" fra det okkulte, danske firma Phantom Spirits, der har leveret en speciallavet mørk rom til Spiritium Cocktails’ cocktailklub – hele vejen fra krypten, Vanilla From The Crypt!

Læs med her og bliv klogere på Phantom Spirits, Vanilla From The Crypt og hvad klapperslanger også kan bruges til (hvis du alligevel har nogle til overs).

 

Om Phantom Spirits

Like thieves at night, our clergies unite. Into the darkness, away from the light…” (Phantom Spirits) 

Phantom Spirits er et dansk spiritusfirma, der specialiserer sig i produktion af bl.a. mørk rom. Phantom Spirits hjertesag er at lave kvalitetsspiritus, der samtidig skubber grænserne for, hvad der kan lade sig gøre og almen praksis i branchen – til nogens forargelse og andres fryd.

Firmaet blev startet i oktober 2016 af Frederik, Mikkel (Mikkeller) og Mixen, i forbindelse med nogle projekter for Copenhell via det danske mikrobryggeri Mikkeller. Disse projekter har gennem årene ført til udvikling af en masse spændende produkter, bl.a. en mezcal ved navn Mezcal Up Your Ass, der er destilleret på klapperslanger, og en absintfadlagret rom på hele 64 %.

I Phantom Spirits' produktportefølje finder man i dag flere mørke rom, der er lagret i forskellige Mikkeller ølfade, som er med til at afrunde rommens smag og tilføje en masse lækre noter fra de mørke øl. Du kan bl.a. åbne svælget for en lækker Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake (4 og 8 års rom), Mikkeller Beer Geek Cocoa Shake eller Mikkeller Beer & Bean Geeks Cocoa Nibs Infused Shake.

Firmaet drives og ejes i dag af Mixen, der med stor passion og kreativitet, formår at skabe et helt univers omkring sine produkter og i særdeleshed har øje for detaljen, når det kommer til såvel indhold som emballage, der altid har en rød tråd (se f.eks. mærkatet på Vanilla From The Crypt, hvor den tilbagevendende karakter (Fantomet) kravler op af jorden/krypten).

 

Vanilla From The Crypt

Til cocktailpakken Phantom Of The Jungle er vi gået sammen med Phantom Spirits om en helt unik mørk rom (barrel aged), der har fået navnet Vanilla From The Crypt. Rommen er en 4 års rom fra Guatemala, der efterfølgende har ligget 28 måneder på Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake tønder (brugt til en stout på 13 % med noter af bl.a. vanilje, chokolade og kaffe), der har givet rommen en helt fantastisk afrunding.

Rommen har fået navnet (Vanilla From The Crypt), da den har ligget på Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake tønder, hvilket giver rommen de tydelige noter af vanilje, og samtidig har ligget i hele 28 måneder, hvilket er noget usædvanligt. Allerede efter 3 måneder, afgiver tønderne smag til rommen, og i Phantom Spirits’ almindelige Beer Geek Vanilla Shake 4 års rom, ligger rommen på tønder i minimum 6 måneder (typisk længere). Med Vanilla From The Crypt er der altså tale om en rom, der har ligget ca. fire gange så lang tid, hvilket giver rommen en fantastisk blød og aromatisk smag.

Resultatet er en flot, mørk, ravfarvet rom på 42 %, der, med sit flotte mørke label med reflekterende sølv på bl.a. lyn og vaniljeblomster, fremstår som helt sin egen. Det er den sådan set også, da der er tale om en limited edition på kun 1.500 flasker! Og kigger man godt efter, finder man Spiritium nævnt på flasken med teksten: ”In nomine Patris et Filii et Spiritium Sancti” (I Faderens, Sønnens og Spiritiums navn).

Tip: Snyd endelig ikke dig selv for at smage rommen rent med eller uden isterninger, eller f.eks. i en Rum Old Fashioned. Se hvordan du laver en Rum Old Fashioned her.

 

Hvor kan man få fingre i Vanilla From The Crypt?

Det korte svar: Det kan du ikke! Medmindre, du selvfølgelig er medlem af Spiritium Cocktails’ cocktailklub og modtog august måneds cocktailpakke Phantom Of The Junglehvor vi anvendte den mørke rom sammen med Campari, økologisk limesaft, kakaofrugtsirup og ananasjuice, inkl. sugerør.. Pakken indeholder nemlig en 50 cl Vanilla From The Crypt rom. Opskrift på cocktailen kan du finde her.

Hvor kan man få fingre i Phantom Spirits?
Phantom Spirits sælges en række forskellige steder, bl.a. Force Majeure i Århus, Holy Fridge i Odense og Nordic Spirits Bottleshop i København, samt på Phantom Spirits egen webshop.

Husk, som medlem hos Spiritium Cocktails, bliver du automatisk en del af vores cocktailklub, hvor du får adgang til en lang række fordele hos producenter og cocktailbarer samt særlige konkurrencer og invitationer til unikke events for ”members-only”.

I den forbindelse får medlemmer 15 % på Phantom Spirits webshop.

Cheers fra Spiritium Cocktails!


Ældre posts Nyere posts