Lemon Says Hello, Limoncello

Lemon Says Hello, Limoncello

Sommerfrisk og solskinskyssende Limoncello

Med cocktailpakken Limoncello Sour, har vi haft den store fornøjelse af at arbejde sammen med vores gode ven og likør-pusher Jens fra Bad Company, som har leveret en fantastisk limoncello til Spiritium Cocktails’ cocktailklub, nemlig deres fornyeligt lanceret Lemon Says Hello!

Læs med her og bliv klogere på Bad Company, Lemon Says Hello og limoncello generelt.

 

Historien bag Bad Company

I hjertet af Vesterbro produceres der danske likører med bare næver og uanede mængder af kærlighed i ”dårligt selskab”. Det er selvfølgelig vores helt egen likør-pusher Jens Lund fra Bad Company, der, udover Lemon Says Hello, har et sortiment af likører bestående af Bad Boy Coffee Liqueur, Bad Mouth Rosé Vermouth og Bad Dog Orange Liqueur.

Med en baggrund som bartender, har Jens en massiv kærlighed til barindustrien, og den kærlighed gengældes, når han gang på gang udvikler nye likører, der udover at smage godt rent, også gør sig fremragende i cocktails! Grundet tilhørsforholdet til branchen, er Bad Company også placeret på Vesterbro, hvor spande af limoncello står og venter på at blive tappet og sige ”hej”!

Kunne du tænke dig at lære mere om Bad Company, Jens og hans likører, så læs vores blogpost (”I godt selskab med ’Bad Company’”), hvor vi bl.a. fortæller om Jens’ rejse ind i likør-universet og en fun fact om det psykedeliske pop-art label på flasken af Bad Boy Coffee Liqueur. Læs hele historien her.

 

Lemon Says Hello, Limoncello

I vanlig stil har Bad Company Spirits brugt de bedste råvarer med autentiske citroner fra Amalfikysten og økologiske urter til ekstra afrunding af deres fornyeligt lanceret limoncello, Lemon Says Hello. Citronerne brugt i Lemon Says Hello har udelukkende trukket sin smag fra skallerne, hvor alle de aromatiske olier sidder. Det giver stor fedme til smagen, hvilket nydeligt afbalancerer den høje alkoholprocent.

Limoncelloen møder sanserne friskt, som en nyplukket citron i middelhavsvinden. Den overvældende citronsmag afrundes med noter af anisfrø, enebær og galangarod, hvilket forlænger oplevelsen og skaber ekstra dybde til smagsprofilen. Lemon Says Hello kan nydes som en traditionel avec efter maden, lige som man husker det fra ferier i Italien, eller i cocktails, som f.eks. Limoncello Spritz og Limoncello Sour.

For opskrift på Limoncello Spritz, se vores opskrift med bl.a. sølvstøv her.

Lemon Says Hello er udviklet i samarbejde med Bar Pasta, som er top entusiaster af de gyldne citrondråber. Limoncelloen blev lanceret i sommeren af 2021 og er hurtigt gået hen og blevet en storfavorit hos både limoncello- og cocktail elskere!

Smag: Frisk smag af citron med afrunding af anisfrø, galangarod og enebær.

 

Om Limoncello

Limoncello er en italiensk citronlikør, der som oftest produceres i den sydlige del af Italien, f.eks. Amalfikysten, hvor også Lemon Says Hello får sine citronskaller fra. I den nordlige del af Italien, går likøren ofte under navnet limoncino. Limoncello laves ved at trække citronolie ud af citronskaller ved brug af en neutral sprit og herefter blande væsken med sukkersirup, bestående af vand og sukker. Likøren har en kraftig citrongul farve og har ofte et grumset udseende, der er et resultat af spontan emulgering af citronolie og sukkersirup, der også kendes som ”ouzo-effekten”. Alkoholprocenten på limoncello varierer fra produkt til produkt, men ligger typisk på omkring 30 %.

Limoncello serveres ofte som en digestiv efter maden, men bruges i høj grad også i cocktails, desserter m.fl. Udover den traditionelle limoncello bestående af citron og sukkersirup, findes der også varianter med appelsin (arancello), pistacienødder (pistachiocello), melon (meloncello) osv.

 

Hvor kan man få fingre i Lemon Says Hello?

Lemon Says Hello sælges en række forskellige steder, bl.a. Force Majeure i Århus og Holy Fridge i Odense og København, samt på Bad Companys egen webshop. Du kan også smage Lemon Says Hello i cocktailpakken Limoncello Sour, hvor vi anvender limoncelloen sammen med en italiensk maraschino kirsebær amaro (bitter) fra Stambecco, økologisk citronsaft, rosmarinsirup fra danske Samsø Landkøkken og tørrede citronskiver til at pynte cocktailen. Opskrift på cocktailen kan du finde her.

Husk, som medlem hos Spiritium Cocktails, bliver du automatisk en del af vores cocktailklub, hvor du får adgang til en lang række fordele hos producenter og cocktailbarer samt særlige konkurrencer og invitationer til unikke events for ”members-only”.

I den forbindelse får medlemmer 20 % på alt på Bad Companys webshop.

Saluti fra Spiritium Cocktails!


Ældre posts Nyere posts