HØSTET

HØSTET

Om HØSTET

I cocktailpakken Norseman Sour har vi haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Bornholmske HØSTET (Havtorn Bornholm ApS), som har leveret en lækker og økologisk havtornmarmelade.

HØSTET beskriver sig selv således: “HØSTET handler om havtorn. Om rene råvarer og den gode smag. Vi er innovative og nysgerrige på havtornuniverset, og stræber efter at udnytte så meget af bærret og busken som muligt. HØSTET handler også om livet på landet, de gode oplevelser, om at dele viden og samarbejde. Selve navnet HØSTET fortæller noget om råvaren, som vi producerer vores produkter med, den er altid HØSTET hos os”.

 

Begyndelsen

I 2009 flyttede Camilla og Mads Meisner fra Gentofte til Bornholm for at etablere en af Danmarks første havtornplantager. Den første del af deres havtornplantage, etablerede de i 2010, og består af 450 planter. I dag er plantagen udvidet til ca. 2.500 buske. Plantagen dyrkes økologisk, og deres autorisation fik de i maj 2013. Fødevareproduktionen startede i 2014 og omfatter i dag mere end 10 forskellige havtornprodukter. De høster selv deres havtorn, klipper grene, fryser ind, banker bær og blade af, sorterer bær og producerer i eget produktionskøkken på Fløjlegård i Ibsker (ikke langt fra Nexø og Svaneke).

Om deres produktion fortæller de: “Vi producerer kvalitetsprodukter og er derfor meget omhyggelige med, hvornår og hvordan vi høster vores havtorn. Vi smager på bærrene gennem hele sæsonen for at starte høsten på det rigtige tidspunkt og grenene, som høstes, fryses umiddelbart efter afklipning. Det høje indhold af olie i havtorn bevirker, at bærret kan begynde at harskne, hvis det ikke fryses lige efter høst, og det kan medføre en temmelig dårlig smag. Der skal ikke mange dårlige bær til at fordærve en hel produktion, så det gør vi os meget umage for at undgå”.

HØSTET startede med en mission om at lære danskerne om havtorn. I dag er deres mission at udfordre danskerne og de mange udenlandske gæster i deres gårdbutik, i de mange anvendelsesmuligheder som havtorn byder på.

 

Økologisk havtornmarmelade

HØSTETs havtornmarmelade består af ren økologisk havtorn (56 %), rørsukker og en smule pektin, så du får den rene smag af havtorn – cremet, let syrlig og med masser af smag.

Marmeladen koges i små batches i franske kobbergryder, der er med til at holde kogetiden nede og bevare den flotte farve og friske smag.

Marmeladen er oplagt at bruge til god ost, på et stykke brød, pandekager, yoghurt, skyr og selvfølgelig i en Norseman Sour!

Vi håber, at I vil nyde havtornmarmeladen lige så meget, som vi gør.


Ældre posts Nyere posts