Vild, Vildere, Wild Distillery!

Vild, Vildere, Wild Distillery!

Vild, Vildere, Wild!

Med cocktailpakken Cold Killer, har vi haft den vilde fornøjelse af at samarbejde med danske Wild Distillery, som har leveret en økologisk vodka kaldet Ren Organic Vodka, speciallavet til Spiritium Cocktails cocktailklub!

Midt på Bornholm, omringet af den bornholmske, rå natur, ligger det bornholmske craft destilleri Wild Distillery, hvis mission det er at sætte nye standarder for nordisk spiritus produktion. Mikrodestilleriet producerer i dag økologisk gin og vodka på Bornholm.

 

Om Wild Distillery

Wild Distillery har været en spirende idé hos Master Distiller Henrik Nerst siden 2010, hvor han første gang besøgte producenten af kobberkedler, Müller Brennereianlagen i Oberkirch i Tyskland. Som daværende indehaver og Sommelier på en gourmetrestaurant på Bornholm, har interessen for spiritusproduktion altid været stor.

I 2013, samme år som Henrik blev nomineret til Årets Sommelier i Danmark, besøgte han igen Sydtyskland med henblik på at lære mere om destillationsprocesserne.

Det var dog først i 2016, efter nogle lange gåture om vinteren hvor han bemærkede den vilde vegetation af bornholmske enebær, at de første kobberkedler blev bestilt hjem for at kunne producere gin.

Den 19. december 2018 kom destilleringsapparatet fra Tyskland og de første opskrifter, de havde udviklet, blev testet af. Efter umådeligt mange timer med test og smagning, blev Wild Distillery's første batch af gin lanceret den 28. august 2019 på Fever Tree Festival.

 

Sortiment

Gin:

Wild Distillery producerer i dag to serier af gin; ENE og WILD.

ENE er en serie af 8 forskellige økologiske gin med hver deres særpræg og karakter. Serien tæller: Espresso, Hamp, Havtorn, Mynte, Navy Strength, Orange, Sloe, Tomat og Original Dry.

WILD er produceret på vilde bornholmske enebær og slåenbær, som Wild Distillery har fået lov af Naturstyrelsen til at plukke. Disse gin er produceret i yderst begrænset omfang og findes i variationerne WILD Botanicals Gin og WILD Sloe Gin.

Vodka:

Udover gin, så producerer Wild Distillery også eksklusiv vodka lavet på glutenfri, økologisk hvede.

Deres "Fuck det godt” vodka er 100 % økologisk og kommer i en flot 70 cl glasflaske. Vodkaen er lavet på Bornholm, som er kendt for sin rene og rå natur, og der bruges da også vand fra Smålyngsverket, som er blevet kåret til Danmarks bedste drikkevand i 2019. Vodkaen er lavet af glutenfri hvede, som er destilleret fem gange, hvilket giver en vodka med en let, tør og elegant finish.

"Fuck det godt” vodka har håndmalede designs trykt direkte på begge sider af flasken, hvilket giver en meget speciel 3D-lignende effekt. Vodkaen kan købes på deres hjemmeside og findes i et meget begrænset parti.

Awards

I 2021 vandt Wild Distillery guld ved Nordic Spirits Awards i kategorien 'Design' for deres ”Fuck det godt” vodka, der er resultatet af et kreativt samarbejde med Poul Pava.

Og selvom designet til Ren Organic Vodka (speciallavet til Spiritium Cocktails cocktailklub) ikke er nomineret til nogen guldmedalje i design (endnu!), eller blevet gæstet af Poul Pava, så får den en stor guldmedalje for smag og design fra Spiritium Cocktails!

 

Hvor kan man få fingre i Wild Distillery?

Wild Distillery's produkter sælges i dag i en række forskellige specialbutikker og på deres egen webshop. Du kan smage deres Ren Organic Vodka i vores cocktailpakke Cold Killer, hvor vi anvender vodkaen i en lækker cocktail med afsæt i ingefær. Opskrift på cocktailen kan findes her.

Husk, som medlem hos Spiritium Cocktails, bliver du automatisk en del af vores cocktailklub, hvor du får adgang til en lang række fordele hos producenter og cocktailbarer samt særlige konkurrencer og invitationer til unikke events for ”members-only”.

Borrijnholm, og de mange delikatesser, længe leve!

Cheers fra Spiritium Cocktails.


Ældre posts Nyere posts