Great Dane Rum

Great Dane Rum

Great Dane Rum

I cocktailpakken Rhuby Daiquiri, har vi haft den store fornøjelse af at arbejde sammen med det danske rombrand, Great Dane Rum, som leverede en flot og lækker specialaftapning af deres Great Dane White Rum.

Great Dane White Rum er en unik lys rom med masser af estere på 47 % alkohol. De vilde Jamaica pot-destillater fra Hampden og Worthy Park er balanceret med Trinidad kolonne-destillat fra Angostura og efterfølgende justeret til 47 % alkohol med vand fra Danmark.

Dét gør Great Dane White Rum til en rom med masser af romsmag og tilpas meget power til, at den smager “igennem”, hvilket passer storartet i en cocktail som Rhuby Daiquiri, hvor rommen skal smage igennem søde og syrlige elementer.

Rhuby Daiquiri Great Dane Rum

 

Fakta om Great Dane White Rum:


Duft: Tropiske frugter og krydderier.
Smag: Ananas, umoden frugt og druer.
Awards: Guldvinder ved Nordic Rum Fest 2019.

 

Om Great Dane Rum

Historien om Great Dane Rum starter på en studietur i Caribien, hvor Anders Skotlander (stifter af Skotlander Rom) var ude og se på en masse sukkermarker, destillerier og tøndelagre – og selvfølgelig smage på de gyldne dråber.

Under denne tur blev idéen om Great Dane Rum født: Anders ville vælge en håndfuld af de bedste caribiske rom, han havde smagt, og bringe dem tilbage til Danmark.

Hjemme i Danmark havde han nemlig nogle fade stående, som kun havde været brugt et par gange til Skotlander Rom:

"Jo mere man bruger fadene, jo mere smag tager de af rommen og omvendt - og på et tidspunkt skal de videre i produktionen for at blive ved med at tilføre noget interessant til spiritussen.", fortæller Anders.

Han kunne selvfølgelig også have valgt at sælge de brugte fade til en dansk whiskyproducent eller ølbrygger, men han valgte at beholde dem til Great Dane Rum.

Så efter hjemkomsten blev de brugte fade fyldt med den caribiske rom, som kom fra Jamaica, Guatemala, Panama, Barbados og Den Dominikanske Republik, og den blev efterlagret på hans "aflagte" tønder. Resultatet blev en sød rom i klassisk caribisk stil, der havde fået et strejf af Norden.

"Og hvordan smager det så? Jo, ser du: Vi lagrer vores rom her i Danmark ved lav temperatur, og det giver nogle andre smagsnoter. Meget bløde noter af brændt sukker og figner. Næsten som flydende honning og flødekaramel.", fortæller Anders passioneret.

Great Dane Rum kan drikkes af "nybegyndere" såvel som garvede rom-entusiaster og på grund af sit tropiske ophav, fungerer den fantastisk i drinks.

 

Hvor kan man få fingre i Great Dane Rum?

Great Dane Rum sælges i dag i en række forskellige specialbutikker samt vin- og spiritusforhandlere, og så har de også deres egen webshop. Du kan smage Great Dane White Rum i vores cocktailpakke Rhuby Daiquiri, hvor vi anvender rommen i en unik Daiquiri med et dansk twist.

Hvis du allerede er medlem hos os, og kunne tænke dig at smage flere lækre rom fra Great Dane Rum, så er heldet med dig! Du får nemlig 10 % på Great Dane Rum's webshop med den særlige Spiritium-rabatkode. Rabatkoden finder du ved at logge ind på din medlemsside.

Som medlem hos Spiritium Cocktails, bliver du automatisk en del af vores cocktailklub, hvor du får adgang til en lang række fordele hos producenter og cocktailbarer samt særlige konkurrencer og invitationer til unikke events for ”members-only”.

Cheers og mange romhilsner!


Ældre posts Nyere posts