10 Hurtige Til A Verre

10 Hurtige Til A Verre

Med cocktailpakken Tea & Tea, har vi arbejdet sammen med københavnske A Verre, som har leveret alle ingredienserne til månedens pakke, herunder en bitter (Hojicha Bitter) og en såkaldt mini parfume spray, udviklet specielt til Spiritium Cocktails’ cocktailklub!

Læs med her, når vi stiller Christian Tang (stifter af A Verre) 10 hurtige spørgsmål om A Verre, hvordan det hele startede, idéen bag produkterne, processen, forskellen på såkaldt ”free form spirit” og ”alm.” spiritus og meget mere.1. Hvad er A Verre?

”A Verre er et destilleri og bryggeri (på fransk betyder A Verre en flaske eller et glas). Hvem vi er, er en gruppering af mennesker dedikeret til exceptionelle smagsoplevelser.”

 

2. Hvordan startede det?

”Puha, noget af en lang historie. Vi har en historie, vi ofte joker med, tænkt på manden der fandt en busk med et bær, som smagte lidt af passionsfrugt, som han dernæst lod rådne for så derefter at plukke to nyreformet bønner ud for så at riste dem, male dem og hælde varmt vand oven på – det korte af det lange er, at opdagelse og kreation oftest er en proces.

Dog, hvis vi skulle sige noget, ville vi sige, at A Verre er vores produktionsarm af Kyros & Co., som er en bar, hvor vi prøver at udvikle nye måde at nyde drikkevarer.

Vi startede i 2018 med de begyndende ideer til, hvad A Verre skulle være. Som led i corona-pandemien, fik vi alvorligt travlt med at færdigudvikle et af vores prototype-produkter og få det på markedet. Det tør siges, at situationen tvang os til at tænke i andre baner.”

 

3. Hvem er teamet bag?

”Vi er en del på holdet, i alt 8 medarbejdere, og inden længe et par stykker mere. Vi er til dagligt drevet af mig [Christian Tang], som står for produktion, udvikling mm.

Vores forretning har flere arme, vi designer og bygger en del af vores produktionsudstyr, vi laver sågar også ost til vores showroom/bar/spisebar i Torvehallerne, og om lidt vores cocktailbar Kyros & Co.

Vi har mange bolde i luften, men det hele er centreret rundt om at udvikle velsmag med nye teknikker såvel som gamle.”

 

4. Hvad er idéen med de produkter, I fremstiller?

”Vores filosofi er ganske enkelt: smag først, alkohol dernæst. Derfor producerer vi mange forskellige produkter, nogen med alkohol, nogen med kun lidt alkohol og andre helt uden. Nogle gange er visse mediums bedre til at fremhæve en smag end andre. Til det, er ideen bag dem ganske enkelt, at de skal smage fantastisk og intenst.”

 

5. Hvordan fremstiller I jeres produkter?

”Vi har flere procedurer, vi bruger. Vi vakuum/semi-vakuum destillerer alkohol, vi brygger, vi infuserer, vi plukker, vi importerer, vi filtrerer osv.

Vores processer er generelt omfattende, men det er vores mening og forståelse, at hver ingrediens kræver sin egen proces for at udvinde det maksimale potentiale.”

 

6. Hvordan ville du forklare en såkaldt ”free form spirit”?

”Free form er lidt en laissez-faire beskrivelse, som betyder snaps, blot uden dårlige minder om påskefrokost. Hvad det er, er spiritus produceret uden regler. Det vil sige, at det ikke skal leve op til gin, whisky eller lignende. Det skal i sig selv bare være en repræsentation af de ingredienser, der blev brugt til at lave spiritussen.”

 

7. Hvordan adskiller free form spirit sig fra ”alm.” spiritus?

”Ved ikke at være bundet af regler, dvs. for os ville vi gerne lave noget, der lignede en gin, men med et betydeligt lavere indhold af enebær, samt bruge en base spiritus, som ikke var neutral.
Gin skal ifølge EU-lov laves med hospitalsneutral spiritus, fremfor noget med mere krop og sjæl.”

 

8. I gør meget selv – Hvor meget står I egentlig selv for i fremstillingen af jeres produkter?

”Vi er ekstremt vertikalt integreret. Det er fancy forretningssprog for, at vi styrer store dele af vores værdikæde - vi printer labels, vi importerer vores ingredienser, vi fylder vores flasker, vi laver vores udstyr, vi brygger og vi destillerer.

Dette er ganske omfattende, og skaber om noget kompleksitet, men vi mener, det kan smages, at vi kan styre alt fra start til slut.”

 

9. Hvilke slags produkter har I i jeres sortiment?

”Vi producerer en serie af spiritus, amaro, bitter, alkoholfrie aperitiffer samt cordial mixers. Ganske enkelt alt hvad du skal bruge for udsøgte drinks både med og uden alkohol.”

 

10. Hvor forhandles A Verre’s produkter?

”Hos mange specialhandlere landet over og på vores hjemmeside Averre.co

(Flere af ingredienserne i cocktailpakken, Tea & Tea, er som nævnt udviklet specielt til Spiritium Cocktails, hvorfor du må få fingre i cocktailpakken, hvis du vil smage disse – Spiritium cocktails).

Opskriften på cocktailen Tea & Tea kan du finde her.

 

Som medlem af Spiritium Cocktails

Husk, som medlem af Spiritium Cocktails, bliver du automatisk en del af cocktailklubben, hvor du får adgang til fordele hos producenter og cocktailbarer samt særlige konkurrencer og invitationer til unikke events for ”members-only”.

I den forbindelse får medlemmer 20 % på A Verre’s webshop.


Ældre posts Nyere posts