Tutti Frutti Bird

Tutti Frutti Bird

Tutti Frutti Bird - en frugtig og frisk tiki-cocktail

Tutti Frutti Bird er en frugtig cocktail, i kategorien tiki-cocktails, med masser af frugtig sødme, syrlighed og en anelse bittert efterspil – alt sammen på en base af sød spiritus lavet af bl.a. premium modnet rom. Cocktailen består af Black Barrel Navy Spiced fra A.H. Riise, Campari, økologisk hindbær-jordbær-buchu sirup fra BITE, økologisk limesaft, ananasjuice og tørret ananas til at pynte cocktailen.

Tiki-cocktails er ikke så fast defineret som cocktails i mange andre cocktail-kategorier, men er ofte kendetegnet af en rom-base, juice eller saft fra f.eks. tropiske frugter, serveret i et tiki-glas og gerne pyntet med farvestrålende sugerør, paraplyer, frisk frugt e.l. - mulighederne for smagssammensætninger og pynt er mange.

Tutti Frutti Bird er et twist på cocktailen Jungle Bird, der angiveligt stammer fra 1970’erne, hvor den blev opfundet af Jeffrey Ong på Aviary Bar på Kuala Lumpur Hilton. Man mener, at cocktailen her blev serveret i en fugleformet porcelænsbeholder og drukket fra en åbning i halen. I Tutti Frutti Bird indgår, i stedet for sukkersirup eller rørsukkersirup, en sirup med hindbær, jordbær og buchu for at give cocktailen nogle lækre, frugtige noter.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl Black Barrel Navy Spiced fra A.H. Riise
 • 0,5 cl Campari
 • 2,5 cl Økologisk Hindbær-Jordbær-Buchu Sirup
 • 1,5 cl Økologisk Limesaft
 • 4 cl Ananasjuice
 • Pynt: Tørret Ananas

Opskrift

 1. Fyld et glas (Highball eller tiki-glas) helt op med isterninger (cubes).
 2. Hæld Black Barrel Navy Spiced, Campari, sirup, limesaft og ananasjuice i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst, til shakeren føles iskold.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Pynt med tørret ananas, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

BESTIL TIKI COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts