Tea & Tea

Tea & Tea

Tea & Tea - en cremet og frisk oolong-te cocktail

Tea & Tea er en kompleks smags-eksplosion af en cocktail (Tea & Tea / TNT, get it?...), der består af en håndfuld lækre produkter fra det danske destilleri og bryggeri A Verre.

Bag cocktailen står smags-vismanden Christian Tang (stifter af A Verre, cocktailbaren Kyros & Co., m.v.), som har udviklet Tea & Tea i samarbejde med Spiritium Cocktails. På trods af sit franske navn, er A Verre en dansk virksomhed beliggende i hjertet af København. A Verre startede i 2018 med de begyndende idéer til, hvad A Verre skulle være, og består i dag af en gruppering af mennesker, der er dedikeret til exceptionelle smagsoplevelser, med og uden alkohol.

Ingredienserne i Tea & Tea udgøres af A Verre’s Reference Point, som er en free form spirit (spiritus uden for kategori), der mest af alt minder om en gin, lavet på en base af ris og rug med ting som pekannødder, tonkabønner, Sichuan peber og baobab. Derudover, indgår Amaro Vert (en bitter likør a la Aperol eller Campari), en tea cordial mixer (en slags koncentreret te-sirup/mixer) lavet med taiwanesisk Milky Oolong te, som grundet sin behandling smager af pære og fersken, og har en virkelig cremet mundfornemmelse. Herudover, indgår også en Hojicha Bitter (et koncentrat af ristet te, som smager intenst af hasselnødder og toffee) og en speciallavet mini ”parfume”, som sprayes på glassets rim.

Tip: Køl dine glas (Coupe) ned i køleskab eller fryser kort forinden, at du skal bruge dem – På den måde holder du cocktailen kølig i længere tid (isterninger kan også bruges forinden).

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 2,5 cl Reference Point
  • 1 cl Amaro Vert
  • 5 cl Tea Cordial Mixer
  • 5-10 dråber Hojicha Bitter
  • 1 spray Mini Perfume

 

Opskrift

  1. Fyld et røreglas (e.l. glasbeholder) op med isterninger (cubes) - Se også tip ovenfor.
  2. Hæld alle ingredienserne i røreglasset, bortset fra miniparfumen.
  3. Rør ingredienserne sammen i 15-20 sekunder, så cocktailen køles og udvandes.
  4. Hæld røreglassets indhold op i coupeglasset uden isterninger (strain).
  5. Spray én gang på glassets rim med miniparfumen, og nyd cocktailen i godt selskab.

 

Bestil Tea & Tea cocktailen som cocktailpakke her.

BESTIL TEA & TEA COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts