Sunset Daiquiri

Sunset Daiquiri

Sunset Daiquiri - en alkoholfri Daiquiri med frisk havtorn

Sunset Daiquiri er en frisk, alkoholfri cocktail med smag af mørk rom, syrlig havtorn og sød honning. Cocktailen består af en alkoholfri mørk rom fra danske ISH, økologisk limesaft, havtornsirup fra Sorring Bær, flydende honning fra Vendia Honning (dansk honning fra Vendsyssel) og havtornpulver til at pynte cocktailen.

Mange forbinder Daiquiri med den ofte søde og halvfrosne variant med jordbær (Frozen Strawberry Daiquiri). Men i sin klassiske form, er Daiquiri faktisk en frisk, kraftig cocktail bestående af rom, limesaft og sukkersirup, som sippes i et afkølet cocktailglas uden isterninger (se tip for opskrift). I Sunset Daiquiri bruges en alkoholfri mørk rom (<0,5 % alc.) fra ISH (Caribbean Spiced Spirit), der giver mange af de karakteristiske noter fra en klassisk mørk rom. RumISH får sin smag fra naturlige botaniske elementer, såsom muskatnød og vanilje fra Sava-regionen i Madagaskar, og får sin varme fra skallerne af chilifrø, der ekstraheres ved en unik destilleringsproces.

Den originale Daiquiri menes at være opfundet af en amerikansk mineingeniør ved navn Jennings Cox omkring 1900-tallet i Cuba, som skulle have skabt cocktailen på Venus Bar i Santiago de Cuba – og navngivet den efter minerne i området Daiquirí, som de arbejdede i.

Tip: Prøv vores bud på en klassisk Daiquiri ved at shake 5 cl rom, 2,5 cl limesaft og 2,5 cl sukkersirup (sukkersirup kan laves ved at røre 1-2 dele sukker med 1 del kogende vand).

 

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 4 cl Caribbean Spiced Spirit (Alkoholfri Mørk Rom)
 • 2 cl Økologisk Limesaft
 • 1,5 cl Havtornsirup fra Sorring Bær
 • 1,5 cl Flydende Honning
 • Pynt: Havtornpulver

Opskrift

 1. Fyld et glas (Coupe / Nick & Nora) helt op med isterninger (cubes).
 2. Hæld alkoholfri rom, limesaft, havtornsirup og flydende honning i en shaker.
 3. Rør grundigt ingredienserne sammen med en ske, så honningen opløses.
 4. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst kraftigt, til shakeren føles iskold.
 5. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
 6. Pynt med havtornpulver ved at si det over cocktailen, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts