Strawberry Sunset

Strawberry Sunset

Strawberry Sunset - en krydret rom-cocktail med jordbær

Strawberry Sunset er en krydret, jordbær-sød version af den klassiske og populære cocktail Dark ’n’ Stormy, som består af mørk rom (”Dark”) og ginger beer (”Stormy”), pyntet med limebåd eller -skive. Strawberry Sunset består af en mørk rom fra Fanø Skibsrom (Havmanden), økologisk jordbærsirup fra Sorring Bær, økologisk ginger beer fra Fuglsang, Angostura Bitter og en tørret limeskive.

Dark ’n Stormy (lavet på Goslings rom) siges at være Bermudas uofficielle cocktail, hvorfra den også stammer, og har herudover tilknytning til bl.a. kapsejlads globalt. Navnet skulle angiveligt stamme fra en gammel sømands sammenligning af cocktailens grumsede udseende med stormskyer. Bermuda, også kendt som verdens hovedstad for skibbrud, er, lige som stormskyer, ikke helt ufarlig for skibe – dette skyldes dog ikke stormskyer, men i stedet Bermudas ca. 500 kvadratkilometer store koralrev.

I Strawberry Sunset bruges den krydrede mørke rom Havmanden fra Fanø Skibsrom, der er destilleret på Jamaica og herefter forædlet på Fanø. Forædlingen sker ved, at rommen lagres med naturlige smagsgivere (bl.a. Fanø Lynghonning, havtorn og Madagaskar vanilje), hvorefter den lagres på portvinsfade.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Mørk Rom, Havmanden, fra Fanø Skibsrom
  • 1 cl Økologisk Jordbærsirup fra Sorring Bær
  • 10 cl Økologisk Ginger Beer fra Fuglsang
  • 2-4 dråber Angostura Bitter
  • 1 stk. Tørret Limeskive

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld mørk rom, jordbærsirup og Angostura Bitter i glasset.
  3. Rør grundigt ingredienserne sammen.
  4. Top med ginger beer, og rør forsigtigt.
  5. Pynt med 1 stk. tørret limeskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Cocktailen var en del af vores Valentins Dateboks 2023.


Ældre posts Nyere posts