Strawberry Daiquiri

Strawberry Daiquiri

Strawberry Daiquiri - en ikonisk jordbær-cocktail

Strawberry Daiquiri er en frisk rombaseret cocktail med smag af lækker, frugtig jordbær. Cocktailen består af en lys rom fra Great Dane, økologisk limesaft, økologisk jordbærsirup fra Sorring Bær og tørrede jordbærskiver til at pynte cocktailen.

Mange forbinder Daiquiri med den ofte søde og halvfrosne variant med jordbær (Frozen Strawberry Daiquiri). Men i sin klassiske form, er Daiquiri faktisk en frisk, kraftig cocktail bestående af rom, limesaft og sukkersirup, som sippes i et afkølet cocktailglas uden isterninger (se tip for opskrift). I Strawberry Daiquiri bruges en lys rom fra Great Dane med masser af estere. Vilde Jamaica pot-destillater, bl.a. fra Monymusk, er balanceret med kolonne-destillat fra Barbados og Den Dominikanske Republik og justeres efterfølgende til 47 % alkohol med vand fra Danmark. Resultatet er en lys rom med masser af smag og kraft.

Den originale Daiquiri menes at være opfundet af en amerikansk mineingeniør ved navn Jennings Cox omkring 1900-tallet i Cuba, som skulle have skabt cocktailen på Venus Bar i Santiago de Cuba – og navngivet den efter minerne i området Daiquirí, som de arbejdede i.

Tip: Prøv vores bud på en klassisk Daiquiri ved at shake 5 cl lys rom, 2,5 cl limesaft og 2,5 cl sukkersirup (sukkersirup kan laves ved at røre 1-2 dele sukker med 1 del kogende vand).

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Lys Rom fra Great Dane
  • 4 cl Økologisk Jordbærsirup
  • 2,5 cl Økologisk Limesaft
  • Pynt: Tørrede Jordbærskiver

Opskrift

  1. Fyld et glas (Coupe / Nick & Nora) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld lys rom, limesaft og jordbærsirup i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst kraftigt, til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med tørrede jordbærskiver, og nyd cocktailen i godt selskab!

Ældre posts Nyere posts