Sloe Gin Fizz

Sloe Gin Fizz

Sloe Gin Fizz - en frisk og lettere syrlig cocktail med slåen-gin

Sloe Gin Fizz er en frisk, boblende cocktail, der balancerer sødt og syrligt, med frugtige noter af slåenbær. Cocktailen består af sloe (slåenbær) gin fra danske Copenhagen Winery, økologisk citronsaft, økologisk sukkersirup fra danske Sorring Bær, ekstra brusende danskvand (”Mega Brus”) fra Bornholms Kildevand og en tørret citronskive til at pynte cocktailen.

Sloe Gin Fizz tilhører en kategori af cocktails ved navn fizz. En fizz kendetegnes ved at indeholde en syrlig saft, så som citron- eller limesaft, og danskvand. Gin Fizz, den nok mest kendte fizz, består af gin, citronsaft, sukkersirup og danskvand – Denne minder til sammenligning meget om den klassiske Tom Collins, som består af de helt samme ingredienser med den undtagelse, at Tom Collins traditionelt laves med Old Tom gin (en sødere ginvariant end f.eks. London Dry).

En klassisk Sloe Gin Fizz indeholder grapefrugtsaft som den syrlige komponent, men vi har i denne version valgt at benytte citronsaft for at læne os tættere op ad den klassiske Gin Fizz. Her benyttes en Blackthorn sloe gin fra danske Copenhagen Winery, som er en gin infuseret med slåenbær, enebær, korianderfrø og koreagrankogler. Den frugtige slåenbærgin har en dyb, rød farve med klare noter af kirsebær, mandel og krydderier.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl Sloe Gin fra Copenhagen Winery
 • 2 cl Økologisk Citronsaft
 • 2 cl Økologisk Sukkersirup
 • 4-6 cl Danskvand fra Bornholms Kildevand
 • 1 stk. Tørret Citronskive

 

Opskrift

 1. Fyld et glas (Highball- eller Collinsglas) helt op med isterninger (cubes).
 2. Hæld sloe gin, citronsaft og sukkersirup i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst, til shakeren føles kold.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset, top med danskvand, og rør rundt.
 5. Pynt med 1 stk. tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

   

  Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

  BLIV MEDLEM


  Ældre posts Nyere posts