Salty Caramel Espresso Martini - et saltkaramel twist på den klassiske Espresso Martini
Salty Caramel Espresso Martini er en lækker kaffebaseret cocktail med noter af espresso og saltkaramel. Cocktailen består af vodka fra danske Bornholm Distillery, saltkaramelsirup fra danske Samsø Landkøkken, lys vermouth (Baya Baya) fra danske Bad Company Spirits, espresso (Zero Iced Espresso) fra danske BOLD Drinks og en saltkaramel fra danske Karamel Kompagniet til at pynte cocktailen.
Salty Caramel Espresso Martini er et twist på den legendariske after-dinner cocktail Espresso Martini, og selvom Martini indgår i navnet hos begge, så er de ikke, hvad man traditionelt ville karakterisere som en Martini – ofte bestående af gin, vermouth og citronskal eller oliven (Dry Martini). Salty Caramel Espresso Martini nærmer sig dog, da den indeholder en lys vermouth, som giver cocktailen en kompleks, vinøs smag. Ønsker man at tage skridtet videre (for at cocktailen lever mere op til sit navn), så kan man prøve at lave den med gin i stedet for vodka.
Tip: For at få en helt smooth cocktail, uden små stykker is, kan du med fordel fine straine cocktailen - dvs. at du hælder shakerens indhold op i glasset gennem en si.
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 4 cl Vodka fra Bornholm Distillery
- 2 cl Saltkaramelsirup fra Samsø Landkøkken
- 2 cl Lys Vermouth fra Baya Baya
- 6 cl BOLD Zero Iced Espresso
- 1 stk. Saltkaramel fra Karamel Kompagniet
Opskrift
- Fyld et glas (Martiniglas) helt op med isterninger (cubes).
- Hæld vodka, saltkaramelsirup, hvid vermouth og espresso i en shaker.
- Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
- Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset (se tip foroven).
- Pynt med 1 stk. saltkaramel, og nyd cocktailen i godt selskab!