Rosy Rhubarb

Rosy Rhubarb

Rosy Rhubarb - smagen af frisk syrlig rabarber, med en dansk rabarbergin

Rosy Rhubarb er en frisk gincocktail med smag af rabarber, vanilje, hyldeblomst og citron. Cocktailen består af en økologisk gin fra danske Syv Sind Gin (Femte Sind), økologisk citronsaft, rabarbersirup fra Samsø Landkøkken, rosé aperitivo fra Hotel Starlino (lavet med bl.a. italiensk vin, hyldeblomst, pink grapefrugt, appelsin- og citronskal samt hindbær og jordbær) og tørret økologisk hyldeblomst til at pynte kanten af glasset på cocktailen.

Syv Sind Gins Femte Sind er skabt af Sall Whisky Distillery beliggende i Østjylland. Femte Sind laves ved at infusere de fem botanicals: enebær, korianderfrø, lakridsrod, hyldeblomst og citronskal, i et hvededestillat, som efterfølgende destilleres på 100 liter pot stills. Herefter infuseres ginnen med vaniljestænger og håndplukkede, danske rabarber og smages til med rørsukker. Bag Syv Sind Gin og Sall Whisky Distillery, står syv gutter, der udover at producere whisky på deres egne økologiske afgrøder og lækker, økologisk gin, også har bygget den bygning, hvori destilleriet befinder sig.

Femte Sind er en såkaldt Old Tom gin, hvilket vil sige, at den er sødere end f.eks. en London Dry gin, men tørrere end en såkaldt hollandsk gin (genever). Der er som sådan ingen krav til en Old Tom gin, og den kan derfor f.eks. være sødet og/eller lagret. Navnet Old Tom kommer angiveligt fra de træskilte, der var på ydersiden af nogle pubs under The Gin Craze i 1800-tallets England, der var formet som en kat (Tomcat, engelsk for hankat). Her kunne tørstige forbipasserende lægge penge og ud af et blyrør løb gin, skænket inde fra pubben.

Tip: Væd halvdelen af kanten af glasset med citronsaft, og vend i tørret hyldeblomst.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Økologisk Gin, Femte Sind fra Syv Sind Gin
  • 3 cl Økologisk Citronsaft
  • 2 cl Rabarbersirup fra Samsø Landkøkken
  • 1,5 cl Rosé Aperitivo fra Hotel Starlino
  • Pynt: Tørret Økologisk Hyldeblomst

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Coupe) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld gin, citronsaft, rabarbersirup og rosé aperitivo i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og pynt med tørret hyldeblomst (se ovenstående tip).
  5. Hæld shakerens indhold op i glasset, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bestil Rosy Rhubarb cocktailen som cocktailpakke her.

BESTIL ROSY RHUBARB COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts