Rhuby Daiquiri - et sommerligt jordbær-rabarber twist på en Daiquiri
Rhuby Daiquiri er en frisk, rombaseret cocktail, der kombinerer det bedste fra rommens verden med det skønneste fra mormors kolonihave. Cocktailen, der er inspireret af den klassiske cocktail Daiquiri, består af lys rom, jordbærlikør, rabarberlimonade, limesaft og tørrede rabarberstrimler til pynt.
I dette twist på den klassiske Daiquiri, har vi valgt at bruge danske, økologiske råvarer til at give cocktailen sit sødlige modspil til limesaften og rommen, i form af en prisvindende, smagfuld jordbærlikør og en lækker rabarberlimonade lavet på gammeldags manér. Dertil er valgt en enestående dansk rom destilleret i Jamaica og Trinidad, hvis styrke justeres med vand fra Danmark.
Historien bag Daiquiri
Jennings Cox, en amerikansk mineingeniør, skulle angiveligt have opfundet den originale Daiquiri omkring 1900-tallet i Cuba. Her – i bjergene af Sierra Maestra – arbejdede Jennings og hans hold med udvinding af jernmalm. Minerne, de arbejdede i, lå i området Daiquirí, hvilket også blev navnet på den cocktail, han skabte på ”Venus Bar” i Santiago de Cuba.
Tip: Prøv eventuelt en klassisk Daiquiri bestående af: lys rom (5 cl), limesaft (2,5 cl) og sukkersirup (2,5 cl). Sukkersirup kan du selv lave ved at blande 1 del sukker med 1 del kogende vand.
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 3 cl Lys Rom fra Great Dane
- 3 cl Økologisk Jordbærlikør fra Queens
- 4 cl Økologisk Rabarberlimonade fra Sorring Bær
- 2,5 cl Økologisk Limesaft
- 2 stk. Tørrede Rabarberstrimler
Opskrift
- Fyld et glas (Coupe) helt op med isterninger.
- Hæld lys rom, jordbærlikør, rabarberlimonade og limesaft i en shaker.
- Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
- Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
- Pynt med 2 stk. tørrede rabarberstrimler, og nyd cocktailen i godt selskab!