Rêve de Chocolat

Rêve de Chocolat

Rêve de Chocolat - en cremet julecocktail med chokolade

Rêve de Chocolat (”Chokoladedrøm”) lever i høj grad op til sit navn. Cocktailen består af Xanté Dark Chocolate & Pear (en blanding af Cognac og pærelikør, med kraftige noter af chokolade og lidt vanilje), økologisk chokolademælk, Coole Swan Irish Cream Liqueur (en blanding af irsk single malt whiskey, belgisk hvid chokolade og fløde) samt Amarena kirsebærlage - ingredienser, der alle emmer af højtid og kolde vintermåneder!

Hvad er en likør?

Både Xanté Dark Chocolate & Pear og Coole Swan Irish Cream Liqueur klassificeres som likører (liqueur). Det franske ord liqueur stammer fra det latinske ord liquifacere, som betyder ”at opløse” - hvilket hænger godt sammen med, at likører ofte består af spiritus, hvori der eksempelvis er opløst, eller på anden måde indgår, ingredienser som sukker, frugter, urter, planter, krydderier m.v.

Tanken bag cocktailen, som er kreeret af Spiritiums eget cocktailteam, var at lave en cocktail, der kan nydes i alle højtidens særlige øjeblikke: foran den varme pejs, under en kedelig samtale med en fjern slægtning eller efter en frisk spadseretur i sneen.

Tip: Prøv eventuelt cocktailen varm - eksempelvis ved at varme den opmålte cocktail langsomt op i en gryde eller kort tid i en mikroovn (sørg for at bruge en kop, der kan tåle det) – og undgå selvfølgelig at bruge isterninger i den varme version.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 6 cl Xanté Dark Chocolate & Pear Likør
  • 1,5 cl Coole Swan Irish Cream Likør
  • 5 cl Økologisk Cocio
  • 1 cl Amarena Kirsebærlage
  • Pynt i form af Skumfiduser og Kirsebær

 

Opskrift

  1. Fyld et glas helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld Xanté, Chokolademælk, Coole Swan og Amarena Kirsebærlage i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst kraftigt, til shakeren føles kold.
  4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med skumfiduser og Amarena kirsebær, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts