Queen Sublime

Queen Sublime

Aqua Vitae Passion - en frisk akvavit-cocktail med noter af bl.a. passionsfrugt.

Aqua Vitae Passion er en frisk akvavit-cocktail med noter af bl.a. passionsfrugt. Cocktailen består af en økologisk akvavit fra danske Bullseye Spirits (Vildmarks Akvavit), Cocktail Sirup (Passion + Mynte) fra Pearlfisher, økologisk limesaft, Angostura Aromatic Bitters og tørret passionsfrugtskive til at pynte cocktailen.

Bullseye Vildmarks Akvavit er et bud på den klassiske danske akvavit, tilsat et tvist af “New Nordic Cuisine”, med en blød og rund mundfornemmelse. Med inspiration fra vildmarken i Thy Nationalpark, har Bullseye Spirits udviklet en akvavit med porse, lyngblomster og granskud. Akvavitten er skabt i samarbejde med Naturkraft Thy, der er en socialøkonomisk virksomhed, som samler de lokale ingredienser.

Akvavit fungerer vildt godt i cocktails, da det tilfører et ekstra lag af kompleksitet, der både bidrager til smagen og udfordrer sanserne. Akvavit (på engelsk aquavit) stammer fra det latinske aqua vitae, der oversættes til water of life (“livets vand”). I modsætning til snaps, så er akvavit en beskyttet titel, hvilket vil sige, at den skal leve op til en række kriterier for at kunne kalde sig akvavit. Der skal bl.a. være tale om en spiritus med kommen- og/eller dildsmag, aromatiseret ved anvendelse af et urte- eller krydderidestillat, og så skal den have en alkoholprocent på minimum 37,5 %.

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 4 cl Økologisk Vildmarks Akvavit fra Bullseye Spirits
  • 2,5 cl Cocktail Sirup, Passion + Mynte, fra Pearlfisher
  • 2 cl Økologisk Limesaft
  • 2 dråber Angostura Aromatic Bitters
  • 1 stk. Tørret Passionsfrugtskive

Opskrift

  1. Fyld et glas (coupe eller martiniglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld akvavit, sirup, limesaft og Angostura Aromatic Bitters i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med 1 stk. tørret passionsfrugtskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

Ældre posts Nyere posts