Pornstar Martini

Pornstar Martini

Pornstar Martini - en fræk og passionsfyldt cocktail

Pornstar Martini er en frisk passionsfrugtcocktail, der, med en kombination af tropisk passionsfrugt, noter af vanilje, en sidevogn af mousserende vin og et vovet navn, har formået at blive en moderne cocktailklassiker på rekordtid. Denne version af Pornstar Martini er lidt ekstra lakrids, og består af en vodka destilleret på lakridsrod fra danske Wild Distillery, en Passion Mixer fra danske Sorring Bær med passionsfrugt og økologisk vanilje, økologisk limesaft, Prosecco (Brut) fra Bacio della Luna og tørrede passionsfrugtskiver.

Historien bag cocktailen Pornstar Martini

Den originale Pornstar Martini blev opfundet af bartenderen Douglas Ankrah på The Townhouse Bar i Knightsbridge, London, i 2002 og har også navnet Maverick Martini – opkaldt efter de damer, der arbejdede på selvsamme natklub (Mavericks) i Cape Town, som gav ham inspirationen til cocktailen.

Cocktailen fik navnet Pornstar Martini, da det ifølge Douglas er en ‘sexy drink’, der ligner noget en pornstar ville drikke. For et par år siden måtte Marks & Spencer omdøbe deres dåse-cocktail til Passion Star Martini, efter at være endt i et stormvejr for at ”normalisere” porno.

Pornstar Martini er ikke, hvad man traditionelt ville karakterisere som en Martini – oftest bestående af gin, vermouth og citronskal eller oliven (Dry Martini) – men den ses til gengæld ofte serveret i et Martiniglas.

Tip: Ifølge Douglas Ankrah, faderen af Pornstar Martini, skal sidevognen med mousserende vin (her Prosecco) bruges til at rense smagspaletten imens passionsfrugtcocktailen drikkes.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl Økologisk Lakridsrodsvodka fra Wild Distillery
 • 4 cl Passion Mixer fra Sorring Bær
 • 1,5 cl Økologisk Limesaft
 • 3 cl Prosecco Brut fra Bacio della Luna
 • 1 stk. Tørret Passionsfrugtskive

 

Opskrift

 1. Fyld et glas (Martiniglas) helt op med isterninger.
 2. Hæld lakridsrodsvodka, passion mixer og limesaft i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst kraftigt, til shakeren føles iskold.
 4. Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Skænk kølig Prosecco i et lille nedkølet glas (shotglas) som sidevogn til cocktailen.
 6. Pynt med 1 stk. tørret passionsfrugtskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

Ældre posts Nyere posts