Phantom Of The Jungle

Phantom Of The Jungle

Phantom Of The Jungle - en unik og funky tiki-cocktail

Phantom Of The Jungle er en tropisk cocktail, i kategorien tiki-cocktails, der når rundt i hele smagspaletten med masser af frugtig sødme, syrlighed og en anelse bittert efterspil – alt sammen på en base af vaniljesød mørk rom. Cocktailen består af en mørk rom fra danske Phantom Spirits (Vanilla From The Crypt), Campari, økologisk limesaft, kakaofrugtsirup, ananasjuice og sugerør – Welcome to the Jungle!

Tiki-cocktails er ikke så fast defineret, som mange af de andre kendte klassikere, men er oftest kendetegnet af en rom-base, tropiske frugter, som smagsgiver, og så det velkendte æstetiske udtryk med farvestrålende indhold og sjove, anderledes glas.

Historien bag Phantom Of The Jungle

Phantom Of The Jungle er et twist på cocktailen Jungle Bird, der angiveligt stammer fra 1970’erne, hvor den blev opfundet af Jeffrey Ong på Aviary Bar på Kuala Lumpur Hilton. Man mener, at cocktailen her blev serveret i en fugleformet porcelænsbeholder og drukket fra en åbning i halen. I Phantom Of The Jungle har vi, som sødmebidrag, i stedet for sukkersirup eller rørsukkersirup, valgt at bruge kakaofrugtsirup til at fuldende det tropiske tiki-tema, hvor kakaofrugten bidrager med en særegen frugtig smag og fyldig, sød duft.

Til Phantom Of The Jungle er vi gået sammen med Phantom Spirits om en helt unik mørk rom (barrel aged), der har fået navnet Vanilla From The Crypt. Rommen er en 4 års rom fra Guatemala, der efterfølgende har ligget 28 måneder på Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake tønder (brugt til en stout på 13 % med noter af bl.a. vanilje, chokolade og kaffe), der har givet rommen en helt fantastisk afrunding. Rommen, der er på 42 %, har en flot mørk ravfarve, og flasken er som helhed helt unik idet, der er tale om en limited edition på kun 1.500 flasker (og kigger man godt efter, finder man Spiritiums navn på flasken blandt latinske gloser).
 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl Vanilla From The Crypt Mørk Rom fra Phantom Spirits
 • 0,5 cl Campari
 • 1,5 cl Økologisk Limesaft
 • 3 cl Kakaofrugtsirup fra Sorring Bær
 • 3 cl Ananasjuice fra Folkington's
 • 1 stk. Sugerør

 

Opskrift

 1. Fyld et glas (Tiki eller Highball) helt op med isterninger (knust is).
 2. Hæld mørk rom, Campari, limesaft, kakaofrugtsirup og ananasjuice i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst kraftigt, til shakeren føles iskold.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Tilføj sugerør, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts