Orange Mochatini - en chokolade-espresso cocktail med noter af appelsin
Orange Mochatini er en cremet chokolade-espresso cocktail med noter af appelsin. Cocktailen består af en vodka (FENRIS Cocoa and Orange) fra Trolden Distillery, Choco Iced Espresso fra BOLD Drinks, en økologisk kaffelikør (Nyborg Kaffelikør) fra Nyborg Destilleri, økologisk sukkersirup fra Macarn og Orangepulver til at pynte cocktailen.
FENRIS Cocoa and Orange, fra Trolden Distillery, er en limited edition vodka lavet i et colab mellem Trolden Distillery og Spiritium. Vodkaen har navn efter Fenrisulven fra nordisk mytologi og er destilleret med kakaobønner og appelsin, deraf navnet FENRIS Cocoa and Orange. Nyborg Kaffelikør er en økologisk likør på 23 % lavet på kaffe (koffeinfri), rom (Fionia White Rum), vanilje og rørsukker. Derudover indgår også den cremede iskaffe med espresso og mørk chokolade fra BOLD Drinks.
Tip: For at få en helt smooth cocktail, uden små stykker is, kan man med fordel fine strain cocktailen - dvs. at man hælder shakerens indhold op i glasset gennem en si.
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 5 cl Vodka, FENRIS Cocoa and Orange, fra Trolden Distillery
- 4 cl Choco Iced Espresso fra BOLD Drinks
- 1,5 cl Økologisk Kaffelikør fra Nyborg Destilleri
- 1,5 cl Økologisk Sukkersirup fra Macarn
- Pynt Orangepulver
Opskrift
- Fyld et glas (Coupe eller Martiniglas) helt op med isterninger (cubes).
- Hæld vodka, Choco Iced Espresso, kaffelikør og sukkersirup i en shaker.
- Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst til shakeren føles iskold.
- Tøm glasset for isterninger, og hæld shakerens indhold op i glasset (se tip foroven).
- Pynt med Orangepulver, og nyd cocktailen i godt selskab!