Norseman Sour

Norseman Sour

Norseman Sour - en award-vindende havtorn-lakrids cocktail med gin

Norseman Sour er en cocktail bestående af gin, havtornmarmelade, lakridspulver og citronsaft. Cocktailen tilhører kategorien 'Sour' og får særligt sin syrlighed fra havtornen i havtornmarmeladen og citronsaften. Lakridspulveret tilfører cocktailen et ekstra lag kompleksitet uden at virke dominerende for smagen, hvilket gør den optimal for alle, lakridselsker eller ej.

Historien bag Norseman Sour

Cocktailen er oprindeligt udviklet af Hardeep Rehal, som med Norseman Sour modtog en flot 1. plads ved World Class Nordic i 2014 (World Class anses for verdens mest prestigefyldte cocktailkonkurrence). I stedet for rød skovsyre, der blev anvendt som pynt i konkurrencen, har vi valgt at pynte cocktailen med en velkendt lakridshjul-klassiker for at fremhæve nuancen af lakrids, og en tørret citronskive for at fremhæve de syrlige nuancer, som desuden også findes i den italienske gin med citron, vi her har valgt.

'Norseman' (eller 'Norsemen', i flertal) er betegnelsen for det nordgermanske folk i den tidlige middelalder. Deres sprog ('Norrønt') er forgænger til de germanske sprog, vi i dag kender i Skandinavien, og deres store ekspansion ledte an til Vikingetiden. Ordet 'vikinger' benyttes i dag bl.a. til at beskrive angribende Norsemen. Dengang betød ordet (viking), på 'Old Norse' ('Norrønt') og 'Old English', helt enkelt: pirat.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl Gin Con Limone fra Malfy
 • 3 tsk. Økologisk Havtornmarmelade fra Høstet
 • 0,5 tsk. Lakridspulver
 • 3 cl Økologisk Citronsaft
 • 1 stk. Rotella (Lakridshjul) fra Haribo
 • 1 stk. Tørret Citronskive fra Frugtskiver.dk

 

Opskrift

 1. Fyld et glas helt op med isterninger (cubes).
 2. Hæld Gin, Havtornmarmelade, Lakridspulver og Citronsaft i en shaker, og dry-shake ingredienserne (dvs. ryst uden isterninger) i ca. 10 sekunder.
 3. Fyld nu shakeren helt op med isterninger, og ryst til shakeren føles kold.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Pynt med 1 stk. lakridshjul og 1 stk. tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts