Mr. Negroni – et dansk twist på den populære Negroni
Mr. Negroni er en sippecocktail, der balancerer sin høje alkoholprocent med sødme og noter af urter, kaffe og appelsin. Cocktailen består af en økologisk gin fra danske BeGin (Espresso-Orange Gin) med kaffe og appelsin, en amaro (Mr. Amaro) fra danske Copenhagen Winery, lavet på vilde æbler, slåen og mere end 15 forskellige urter, en sød og aromatisk vermouth fra Paloma Vermuteria i København (Vermut De La Casa) og tørrede appelsinskaller – Den perfekte after-dinner cocktail, der f.eks. går godt sammen med en lækker tiramisu.
Historien bag cocktailen Negroni
Mr. Negroni er vores danske nyfortolkning af én af cocktailhistoriens største klassikere, Negroni, bestående af gin, Campari, sød rød vermouth og appelsinskive. Cocktailen Negroni menes at være opfundet i Firenze (Italien) i år 1919 eller 1920 på Caffé Casoni. Her spurgte Grev Camillo Negroni angiveligt bartenderen Fosco Scarselli, om Camillos favoritcocktail Americano kunne gøres stærkere, og Fosco tilførte derfor gin i cocktailen. Senere bad andre gæster om samme cocktail, som fik navn efter Camillo Negroni (Negroni). I dag serveres en Negroni dog uden danskvand.
Tip: Prøv at tilføje danskvand (dermed cocktailen Americano) eller mousserende hvidvin (dermed cocktailen Negroni Sbagliato – ordet for forkert på italiensk) i stedet for gin, for en forfriskende velkomstdrink (aperitif).
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 2,5 cl Espresso-Orange Gin fra BeGin
- 3 cl Mr. Amaro fra Copenhagen Winery
- 3 cl Vermut De La Casa fra Paloma Vermuteria
- 1 stk. Tørret Appelsinskive
Opskrift
- Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes eller én stor isterning).
- Hæld gin, amaro og vermouth op i glasset.
- Rør (stir) ingredienserne grundigt sammen i et halvt til helt minut.
- – således at cocktailen køles og udvandes en smule af isen.
- Pynt med en tørret appelsinskal, og nyd cocktailen i godt selskab!