Moscow Reindeer

Moscow Reindeer

Moscow Reindeer - et jule-twist på den klassiske Moscow Mule

Moscow Reindeer er en julefortolkning af den klassiske cocktail Moscow Mule, som angiveligt (der er mere end én historie) blev opfundet tilbage i 1941 på Manhatten af John G. Martin (direktør af G.F. Heublein Brothers Inc. of Hartford, Conn., et amerikansk distributionsfirma) og John A. Morgan (direktør af Cock ’n’ Bull Products, som bl.a. producerede ginger beer). Begge herrer havde dét tilfælles, at de havde svært ved at skille sig af med deres vodka og ginger beer, men da de blandede de to produkter sammen i et kobberkrus og tilsatte limesaft, skabte de en klassiker!

Historien bag Vodka

Før 1940’erne var det de færreste barer i USA, der havde vodka bag baren. Man havde selvfølgelig hørt om vodka, men det var på ingen måde en almindelig hyldevare, som eksempelvis whisky var. Helt underligt var det derfor heller ikke, at John G. Martin, der få år forinden havde købt rettighederne til et vodkabrand, markedsførte det som ”hvid whisky” og satte whiskypropper på vodkaflaskerne. Rettighederne havde han købt af den russiskfødte forretningsmand Rudolph Kunett (ja, Rudolph…), som havde købt rettighederne fra Vladimir Smirnov (lyder det bekendt? På fransk stavet: Smirnoff). Spol tiden ca. 40 år frem til de glade 1980’ere, og vodka var nu et verdensomspændende folkeeje, som bl.a. banede vejen for flere legendariske og klassiske cocktails, herunder f.eks. Espresso Martini’en.

I denne julefortolkning af Moscow Mule, tilsættes der mint-sirup for at give cocktailen en frisk og kølig smag, der leder tankerne hen på Bismarckbolsjer og sne. Og denne julefortolkning er netop månedens cocktail, for december måneds cocktailabonnement.

Tip: Servér cocktailen i et kobber krus, og pynt med et par friske mynteblade på toppen.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 5 cl Vodka fra Mama Vodka
 • 1,5 cl Pebermyntesirup
 • 2 cl Økologisk Limesaft
 • 10 cl Ginger Beer
 • 1 stk. Bismarck-stok

 

Opskrift

 1. Fyld et glas/krus helt op med isterninger.
 2. Hæld vodka, pebermyntesirup og limesaft i en shaker.
 3. Fyld shakeren med isterninger og shake kort, men hårdt.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Top med ginger beer og rør let rundt med en ske.
 6. Garnish med en Bismarck-stok på kanten af glasset og nyd cocktailen i godt selskab.

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts