Moderne Moonshine

Moderne Moonshine

Moderne Moonshine - en sød, aromatisk og krydret sippecocktail

Moderne Moonshine er en vinøs, aromatisk sippecocktail, der er afbalanceret, sød og krydret, og til den boozy side. Cocktailen består af en række ingredienser inspireret af efteråret; en spændende lys vermouth (Vermouth Moderne), æblebrændevin (Apple Moonshine) fra Copenhagen Winery, økologisk æblesirup fra Fra Fejø, Angostura Bitter og tørrede laurbærblade til at pynte cocktailen.

Hvad er Vermouth?

Vermouth (fra det tyske ord Wermut – på dansk: malurt) er betegnelsen for en krydret hedvin, dvs. en forstærket vin krydret med f.eks. urter, krydderier, blomster m.v. Forstærkelsen af vinen, ved f.eks. at tilsætte brændevin, blev oprindeligt gjort for at sikre vinens holdbarhed. I denne vermouth, med noter af bl.a. citronverbena, korianderfrø og kardemomme, kommer vinen fra en vingård i Pfalz (Tyskland) og er lavet på Gewürztraminer-druen. Vermouthen er produceret af Den Klodsede Bjørn, der producerer førsteklasses vodka, sammen med ginproducent Heiko Hoos (hvis fætter har vingården i Pfalz). 

Til at fuldende efterårstemaet, indgår Copenhagen Winery’s Apple Moonshine, der er en økologisk æblebrændevin, lavet på danske æbler, lagret på egetræsfade i 3 år. Og som det aromatiske ”kirsebær på toppen”, tilføjes et par dråber Angostura Bitter (aromatisk bitter).

Tip: Prøv vermouthen rent i et glas med isterninger eller i en Vermouth & Tonic (5 cl vermouth og 10 cl tonicvand) - tilføj evt. 0,5-1 cl økologisk æblesirup.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 6 cl Vermouth Moderne
  • 1,5 cl Økologisk Apple Moonshine fra Copenhagen Winery
  • 1 cl Økologisk Æblesirup fra Fra Fejø
  • 2 dråber Angostura Bitter
  • 2 stk. Tørrede Laurbærblade

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes eller én stor isterning).
  2. Hæld Vermouth Moderne, Apple Moonshine, æblesirup og bitter i glasset.
  3. Rør grundigt ingredienserne sammen i 20-30 sekunder, så cocktailen køles og udvandes en smule.
  4. Pynt med 2 stk. tørrede laurbærblade, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Prøv cocktails som Moderne Moonshine som medlem af cocktailklubben.

BLIV MEDLEM AF COCKTAILKLUBBEN


Ældre posts Nyere posts