Mai Tai - Tiki-cocktailen over dem alle
Mai Tai er nok tiki-cocktailen over dem alle. Cocktailen består her af mørk rom, orangelikør, orgeatsirup (en form for hvid mandelsirup), limesaft og ananasjuice - sidstnævnte har vi valgt at tilføje for at give cocktailen et ekstra tropisk og læskende element.
Historien bag cocktailen Mai Tai
‘Mai Tai’ kommer angiveligt fra det tahitianske ord “maita ‘i”, som betyder “god” eller “fremragende”. Cocktailen menes at være opfundet i 1944 af Victor J. Bergeron på den Californiske restaurant, Trader Vic’s. Tiki-kulturen, der er stærkt inspireret af bl.a. Polynesien, opstod i slutningen af forbudstiden i USA, hvor der var en stigende længsel for at rejse mod tropiske egne - Denne længsel var nok i høj grad skabt af den tids tiki-romantiserende Hollywood-film, hvor tiki-cocktails også indgik.
Tip: Prøv cocktailen uden ananasjuice for en mere koncentreret smag, der samtidigt er tættere på den originale opskrift - Og husk, at man ikke kan pynte en tiki-cocktail for meget (more is more!).
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 5 cl Diplomático Reserve Exclusive Rom
- 1,5 cl Rhum Orange Liqueur (orangelikør)
- 2 cl Orgeatsirup (mandelsirup)
- 2,5 cl Økologisk Limesaft
- 3 cl Ananasjuice
- 1 stk. Tørret Limeskive
- 1 stk. Cocktailparaply & Sugerør
Opskrift
- Hæld rom, orangelikør, orgeatsirup, limesaft og ananasjuice i en shaker.
- Fyld shakeren med isterninger og shake grundigt, til den føles iskold.
- Hæld shakerens indhold op i et glas med fyldt med knuts is (eventuelt et tiki-glas).
- Pynt cocktailen med cocktailparaply, sugerør og tørret limeskive og nyd den i godt selskab!