Made In China

Made In China

Made In China - en unik og prisvindende kinesisk inspireret cocktail

Made In China er en unik og forfriskende cocktail, med særlige smagsnoter fra den kinesiske spiritus baijiu. Cocktailen består af Ming River Sichuan Baijiu, Mondino Amaro, Casa Mariol Vermut Blanco, Bourgoin Verjus og Three Cents Gentlemen’s Soda (mandarin og bergamot). Cocktailen pyntes med ”Made In China”-kort og klemme.

Historien bag Made In China cocktailen

Den tidligere cocktailbar Puss Puss vandt, med Made In China, i 2020 prisen for ”Best Signature Cocktail” i Danmark ved Bartenders’ Choice Awards, der af mange anses for den mest prestigefyldte konkurrence for den nordiske barscene, da juryen består af flere hundrede branchefolk og cocktailentusiaster. Bag cocktailen står Ted Dako som, blandt mange andre ting, har vundet World Class (Danmark) i 2015 og DM i Klassiske Cocktails i 2016, og er en af Danmarks dygtigste bartendere.

Baijiu, som er den primære smagsgiver i cocktailen, betyder "hvid spiritus" på kinesisk (mandarin), og den har en historisk, traditionel produktion bag sig, som varierer fra region til region. Denne, fra brandet Ming River, er lavet Sichuan "style" med tradition tilbage fra 1500-tallet, så den fermenteres i jordgrave i nogle måneder, før den destilleres i op til 2 år i traditionelle kinesiske kar. Baijiu har en helt speciel, svært forklarlig smag med en fantastisk kraftig, floral duft med bl.a. ananasnoter. På trods af det lave kendskab til baijiu udenfor Asien, er baijiu, målt på salg, den mest populære spiritus globalt set. 

Cocktailen får selskab af en Mondino Amaro, som er en bitter, der leder tankerne hen på Aperol eller Campari, men til den mindre bitre side af de tre. Mondinoen er håndlavet i Tyskland og lavet på økologiske ingredienser med rabarber og appelsin, som base til de forskellige urter, der giver den specielle bitre smag.

For den søde balance er cocktailen tilsat Casa Mariol Vermut Blanco, som er en sødlig, lys vermouth lavet på den spanske Macabeo-drue. Det syrlige element i cocktailen, som oftest er citron eller lime, er her i stedet Bourgoin Verjus, som vinder mere og mere ind som substitut for f.eks. citronsaft, da den har samme skarpe syrlige smag. Den er lavet på Ugni Blanc druen (også kendt som Trebbiano druen - en af de mest udbredte druesorter i verden) fra den tidlige del af høsten før druen modnes og sødmes yderligere. Made In China toppes med en mandarin & bergamot sodavand for lidt fizzy fornemmelse og sødme.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 1,5 cl Ming River, Sichuan Baijiu
  • 1,5 cl Økologisk Mondino Amaro
  • 1,5 cl Casa Mariol Vermut Blanco
  • 1,5 cl Bourgoin Verjus

  • 6 cl Three Cents Mandarin & Bergamot Soda
  • Pynt ”Made In China”-kort og klemme

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (smalt highball eller lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld baijiu, amaro, vermouth og verjus i glasset, og rør rundt.
  3. Top med mandarin og bergamot sodavand, og rør forsigtigt ingredienserne sammen.
  4. Pynt med ”Made In China”-kort og klemme, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bestil Made In China cocktailen som cocktailpakke her.

BESTIL MADE IN CHINA COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts