Love Potion

Love Potion

Love Potion - en ægte kærlighedscocktail med gin og jordbær

Love Potion er en frisk, jordbær-sød cocktail med et strejf af litchi (kærlighedsfrugt). Cocktailen består af gin fra danske Elg Gin (No. 4) med enebær, koriander, gulerod og et ekstrakt af violette gulerødder fra Lammefjord i Odsherred, litchi juice, økologisk jordbærsirup fra Sorring Bær, økologisk citronsaft og tørrede jordbærskiver til at fuldende cocktailens look – En cocktail, der smager lige så godt, som den ser ud!

Love Potion er en ”kærlig” fortolkning af den klassiske cocktail Clover Club, der består af gin, hindbærsirup, citronsaft og æggehvide. Clover Club stammer fra før forbudstiden i USA (1920-1933) og er kendetegnet ved den tykke, hvide skum på toppen af cocktailen.

Litchi, også kendt som kærlighedsfrugt, er blevet dyrket i Kina i flere tusinde år. Frugten har længe været anset som en delikatesse, og oldtidens Kina kan bl.a. berette om en kejser, der fik litchi leveret fra stor afstand med hurtige heste, da det var én af hans konkubiners favoritfrugt.

Tip: Tilføj evt. 1-2 cl æggehvide i trin 2 forneden, og dry-shake ingredienserne – dvs. ryst ingredienserne i en shaker uden isterninger, og derefter med isterninger (trin 3). Det giver cocktailen et tykkere lag skum og en mere cremet konsistens.Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Elg Gin No. 4
  • 3 cl Litchi Juice
  • 3 cl Økologisk Jordbærsirup
  • 2 cl Økologisk Citronsaft
  • Pynt: Tørrede Jordbærskiver

Opskrift

  1. Fyld et glas (Coupe) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld gin, litchi nektar, jordbærsirup og citronsaft i en shaker.
  3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst kraftigt, til shakeren føles iskold.
  4. Tøm glasset for isterninger, og si shakerens indhold op i glasset.
  5. Pynt med tørrede jordbærskiver, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Cocktailen var en del af vores Valentins Dateboks 2023.


Ældre posts Nyere posts