Limoncello Spritz

Limoncello Spritz

Limoncello Spritz - en festlig og frisk spritz med Limoncello

Limoncello Spritz er en frisk og boblende cocktail bestående af flere af Italiens bedste specialiteter. Cocktailen består af Prosecco, limoncello (italiensk citronlikør), danskvand og en tørret citronskive til pynt. Blandingen af det let syrlige og søde med bobler, gør den til et perfekt valg både før-, under- eller efter middagen, f.eks. som velkomstdrink til middagen eller i solen på terassen.

Hvad er en Spritz egentlig?

Indholdet af Prosecco, limoncello og danskvand, gør, at cocktailen kan karakteriseres som en Spritz, der kommer fra det tyske ord Spritzen og betyder spray eller sprøjt. En Spritz skal nemlig bestå af mousserende vin og danskvand, samt en spiritus, ofte en aperitif eller likør, for at det er en Spritz. Mange navngiver dog deres cocktails noget med Spritz, når de minder om i opbygning og smagsoplevelse, f.eks. hvor der ikke er anvendt danskvand.

Den nok mest kendte Spritz, er den italienske sommerklassiker Aperol Spritz (kendt for sin flotte orange farve), som består af tre dele Prosecco, to dele Aperol, én del danskvand og en appelsinskive.

I Limoncello Spritz benyttes en limoncello i stedet for Aperol, som giver cocktailen en flot lysegul farve, og gør cocktailen både sødere, men også mere frisk, end den klassiske Aperol Spritz. Limoncello er nemlig en sød likør lavet på citroner. Limoncello produceres som oftest i den sydlige del af Italien – i den nordlige del af Italien, går likøren ofte under navnet limoncino.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 9 cl Prosecco (gerne Brut)
  • 6 cl Limoncello fra Nørrebro Likør
  • 3 cl MegaBrus Danskvand
  • 1 stk. Tørret Citronskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (vin- eller Spritzglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld Prosecco, limoncello og danskvand i glasset.
  3. Stir (rør rundt) i 5-10 sekunder, så ingredienserne blandes godt sammen.
  4. Top glasset med mere is (hvis muligt), og rør let rundt.
  5. Pynt med 1 stk. tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts