Light, But Stormy

Light, But Stormy

Light, But Stormy - en alkoholfri version af den klassiske Dark & Stormy

Light, But Stormy er en alkoholfri fortolkning af den velkendte cocktailklassiker Dark & Stormy, der i alt sin enkelthed består af mørk rom (”Dark”) og ginger beer (”Stormy”) og evt. en limebåd. Denne version af Dark & Stormy består af en alkoholfri mørk rom, økologisk limesaft, økologisk ginger beer fra danske Fuglsang og evt. et par dråber Angostura Bitter (44,7 % alc.), som samlet giver cocktailen en dyb, krydret og frisk smag. Cocktailen pyntes med en tørret limeskive fladt på toppen eller ned langs siden af glasset. 

Historien bag cocktailen

I Light, But Stormy bruges en alkoholfri mørk rom (<0,5 % alc.) ved navn RumISH, fra danske ISH Spirits, der giver mange af de karakteristiske noter fra en klassisk mørk rom. RumISH får sin smag fra naturlige botaniske elementer, så som muskatnød og vanilje fra Sava-regionen i Madagaskar, og får sin varme fra skallerne af chilifrø, der ekstraheres ved en unik destilleringsproces – Alt i alt en utrolig spændende og smagfuld alkoholfri mørk rom! 

Dark ’n Stormy (lavet på Goslings rom) siges at være Bermudas officielle cocktail, hvorfra den også stammer. Navnet skulle angiveligt stamme fra en gammel sømands/fiskers sammenligning af cocktailens grumsede udseende med en stormsky – en beskrivelse noget a la: ”farven af en sky, som kun et fjols eller en død mand ville sejle under”.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 4 cl RumISH
  • 0,5 cl Økologisk Limesaft
  • 7,5 cl Økologisk Fuglsang Ginger Beer
  • Evt. 4 dråber Angostura Bitter (indeholder alkohol)
  • 1 stk. Tørret Limeskive

 

Opskrift

  1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld RumISH, limesaft, og ginger beer i glasset.
  3. Rør forsigtigt ingredienserne sammen.
  4. Pynt med 1 stk. tørret limeskive, og dryb evt. et par dråber Angostura Bitter på toppen, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

BESTIL LIGHT, BUT STORMY COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts