Let It Sloe

Let It Sloe

Let It Sloe - en cocktail med masser af bær og masser af jul

Let It Sloe er en boblende og frugtig cocktail på sloe gin (slåenbærgin) med en smule tonic-bitterhed og note af appelsin. Cocktailen består af en sloe gin (Slow Sloe) fra danske Njord Gin, en økologisk tonic (Berry Tonic) fra danske Fatdane, økologisk appelsinsirup fra danske Sorring Bær og en cocktailslikkepind til at røre cocktailen og tilføre yderligere smag.

Sloe gin er en mildere og sødere slags gin (typisk 15-30 % alkohol), som udover enebær også indeholder slåenbær, som er med til at give ginnen sin røde farve. Sloe gin er således teknisk set en ginbaseret likør, men EU-regulering på området medfører, at sloe gin (som den eneste ginbaserede likør) kan betegnes som en gin, uden brug af betegnelsen likør (skal dog min. være 25 % alkohol).

Sloe ginnen i Let It Sloe (Sloe Slow) er lavet ved at hele slåenbær og en lille mængde brombær trækker i ginnen i 9-12 måneder, hvorefter den sødes med honning fra Njords destillerihave og tappes på flaske. Udover sloe ginnen, får cocktailen også sin flotte røde farve fra en nylanceret tonic med hyldebær (Berry Tonic) fra Fatdane, som har den helt rigtige balance mellem frugtige noter og den velkendte tonic-bitterhed. Sidst men ikke mindst, så medfølger en speciallavet cocktailslikkepind fra danske Sugar Pilots med appelsin og en smule ingefær.Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 5 cl Slow Sloe Gin fra Njord Gin
  • 10 cl Økologisk Berry Tonic fra Fatdane
  • 1,5 cl Økologisk Appelsinsirup fra Sorring Bær
  • 1 stk. Cocktailslikkepind fra Sugar Pilots

Opskrift

  1. Fyld et glas (Highball) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld sloe gin og appelsinsirup i glasset, og rør ingredienserne sammen.
  3. Top med tonic, og rør forsigtigt rundt.
  4. Pynt med 1 stk. cocktailslikkepind, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Cocktailen var en del af vores Cocktail Adventskalender 2022.


Ældre posts Nyere posts