Københavnerstang 2.0

Københavnerstang 2.0

Københavnerstang 2.0 - et moderne og premium twist på 90'er klassikeren

Københavnerstang 2.0 er en frugtig og vaniljesød cocktail inspireret af den klassiske is og cocktail Københavnerstang (ofte indeholdende vodka eller lys rom, Galliano, ananasjuice og flødeskum). Cocktailen består af en lys rom fra danske Great Dane, maraschino kirsebær amaro (bitter på italiensk) fra italienske Stambecco, ananasjuice, økologisk limesaft, økologisk vaniljesirup fra BITE og tørret ananas til at pynte cocktailen - smagen af sommer!

I Københavnerstang 2.0 bruges en lys rom fra Great Dane med masser af estere. Vilde Jamaica pot-destillater, bl.a. fra Monymusk, er balanceret med kolonne-destillat fra Barbados og Den Dominikanske Republik og justeres efterfølgende til 47 % alkohol med vand fra Danmark. Resultatet er en lys rom med masser af smag og kraft.

Derudover indgår Stambecco Maraschino Cherry Amaro, som er en ravfarvet, bittersød likør lavet på maraschino kirsebær og 30 botaniske ingredienser, herunder søde og bitre appelsiner, korianderfrø, oregano, kanel, nelliker og muskatnød. Stambecco er det italienske ord for ibex (alpestenbuk), som er de langhornede bjerggeder, der strejfer omkring de italienske alper nær destilleriet Torino Distillati, hvor Stambecco amaro produceres.

Tip: Top evt. cocktailen med flødeskum for at give en mere cremet smag, der sammen med vaniljesiruppen leder tankerne over på flødeis i en Københavnerstang.Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 2,5 cl Lys rom fra Great Dane
 • 2,5 cl Stambecco Maraschino Cherry Amaro
 • 5 cl Ananasjuice
 • 1 cl Økologisk Limesaft
 • 2,5 cl Økologisk Vaniljesirup fra BITE
 • Pynt: Tørret Ananas

Opskrift

 1. Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes).
 2. Hæld lys rom, amaro, ananasjuice, limesaft og vaniljesirup i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst, til shakeren føles kold.
 4. Hæld shakerens indhold op i glasset.
 5. Pynt med tørret ananas, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Prøv den som en del af vores 90'er workshoppakke her.

BESTIL 90'ER WORKSHOPPAKKEN


Ældre posts Nyere posts