Kinda Grapefruit - en bitter-sød cocktail udviklet af cocktailbaren Gamble
Kinda Grapefruit er en frisk cocktail til den bitter-søde side med noter af æble, havtorn, timian og citron. Cocktailen består af en specialudviklet gin-infusion (”Kinda Gin”) lavet af cocktailbaren Gamble, økologisk rød grapesaft fra danske Søbogaard, en æble/havtorn sirup med citron fra danske Samsø Landkøkken og tørret rød grapefrugt til at pynte cocktailen.
Den specialudviklede Kinda Gin består af en gin infuseret med timian og citronolier, og herefter tilført Aperol Aperitivo (italiensk bitter-sød aperitif) og aromatisk bitter. I EU skal gin aftappes med minimum 37,5 % ABV for at kunne betegnes som gin.
Så på trods af at mikset er lavet primært på infuseret gin, kan det ikke betegnes, som “rigtig” gin, da den blandede spiritus holder 34,5 % og derfor ikke opfylder kravene - deraf det sjove navn ”Kinda Gin”.
Om Cocktailbaren Gamble
Kinda Grapefruit er udviklet af cocktailbaren Gamble i et samarbejde med Spiritium Cocktails. Gamble er beliggende på Frederiksberg og har siden marts 2019 forkælet gæster med jazz og lækre, kølige cocktails i hyggelige, dunkle rammer. Bestemt et (flere) besøg værd – hils fra os!
Bonus info: Kinda Gin er med største omhyggelighed blevet infuseret, mikset, flasket og labeled i hånden af ejerne bag Gamble.
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 6 cl Kinda Gin fra Gamble
- 4 cl Økologisk Rød Grape Saft
- 2 cl Æble/havtorn Sirup med Citron
- 1 stk. Tørret Rød Grapefrugt
Opskrift
- Fyld et glas (Lowball) helt op med isterninger (cubes eller én stor isterning).
- Hæld Kinda Gin, rød grapesaft og æble/havtorn sirup i en shaker.
- Fyld shakeren helt op med isterninger (cubes), og ryst til shakeren føles iskold.
- Hæld shakerens indhold op i glasset.
- Pynt med 1 stk. tørret rød grapefrugt, og nyd cocktailen i godt selskab!