Isbjørn 2.0 - et moderne og premium twist på 90'er klassikeren
Isbjørn 2.0 er en læskende cocktail med noter af appelsin og citron inspireret af den klassiske Isbjørn (bestående af vodka, blå curacao og Sprite). Cocktailen består af en vodka fra MAMA VODKA, en specialudviklet orange curacao sirup fra Sorring Bær med appelsinskal og citronskal, økologisk limesaft, limonade med brus (Siciliansk Citron) fra Ebeltoft Gårdbryggeri samt blå pulver (for den flotte blå farve) og sugerør til at pynte cocktailen.
Før 1940’erne var det de færreste barer i USA, der havde vodka bag baren. Man havde selvfølgelig hørt om vodka, men det var på ingen måde en almindelig hyldevare, som eksempelvis whisky var. Helt underligt var det derfor heller ikke, at nogen markedsførte det som ”hvid whisky” og satte whiskypropper på vodkaflaskerne. Spol tiden ca. 50 år frem og vodka var nu et verdensomspændende folkeeje, som bl.a. banede vejen for at legendariske cocktails, som Ævle Bævle, Filur og selvfølgelig Isbjørn, kunne blive nydt i 90’erne.
I Isbjørn 2.0 bruges en vodka fra MAMA VODKA, som er lavet på 100 % rug og har gennemgået destillationsprocessen fem gange med en ren, mild og tydelig smag til følge. MAMA VODKA blev etableret i 2005 i København af en dansk forretningsudvikler, rejsende og vodka-connaisseur, som en hyldest til kvinder og firmaets egne mødre.
Sådan gør du
Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail
Ingredienser
- 5 cl Vodka fra MAMA VODKA
- 2,5 cl Orange Curacao Sirup fra Sorring Bær
- 1 cl Økologisk Limesaft
- 8 cl Siciliansk Citron, Limonade med brus
- Pynt: Blå Pulver og Sugerør
Opskrift
- Fyld et glas (Highball) helt op med isterninger (cubes).
- Hæld vodka, sirup, limesaft og blå pulver i glasset.
- Top med limonade med brus, og rør ingredienserne forsigtigt sammen.
- Pynt med sugerør, og nyd cocktailen i godt selskab!