Hugo

Hugo

Hugo - en velkendt hyldeblomst-spritz med mynte undertoner

Hugo (Hugo Spritz) er en frisk og boblende cocktail med noter af mynte, ofte lavet med hyldeblomstsirup (eller citronmelisse sirup), prosecco, danskvand og mynteblade. Cocktailen består her af økologisk hyldeblomstlikør fra danske Ellenor, myntesirup fra Sorring Bær, mousserende hvidvin fra Charles Roux, en ekstra brusende danskvand (”Mega Brus”) fra Bornholms Kildevand og en tørret citronskive til at pynte cocktailen.

I denne version af cocktailen Hugo indgår en frugtig fransk mousserende hvidvin lavet på grønne druer (Blanc de Blancs, Brut), fremstillet af den familieejet mousserende vinproducent Veuve Ambal i Beaune, Bourgogne. Derudover indgår hyldeblomstlikøren Ellenor med økologiske håndplukkede hyldeblomster. Ellenor har noter af blomster, pære, citron og ananas, og på trods af sin forholdsvis unge alder, har likøren allerede vundet konkurrencer i London, USA, Berlin og Skandinavien, herunder tre guldmedaljer fra Nordic Spirits Awards (2021) for bedste likør, Judges Choice og Best in Class. I stedet for mynteblade, bruges i denne version myntesirup, som giver cocktailen en lille smule ekstra sødme og noter af mynte.

Ordet spritz kommer fra det tyske ord Spritzen, der betyder spray eller sprøjt, og kendetegner ofte den italienske sommerklassiker Aperol Spritz, som består af mousserende hvidvin (Prosecco), Aperol, danskvand og en skive appelsin.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

  • 6 cl Økologisk Hyldeblomstlikør fra Ellenor
  • 1 cl Myntesirup fra Sorring Bær
  • 9 cl Charles Roux, Blanc de Blancs, Brut
  • 3 cl Mega Brus Danskvand fra Bornholms Kildevand
  • 1 stk. Tørret Citronskive

Opskrift

  1. Fyld et glas (vinglas eller ginglas) helt op med isterninger (cubes).
  2. Hæld hyldeblomstlikør og myntesirup i glasset, og rør rundt.
  3. Top med mousserende hvidvin (Charles Roux) og danskvand.
  4. Rør forsigtigt ingredienserne sammen og top evt. med ekstra isterninger.
  5. Pynt med en tørret citronskive, og nyd cocktailen i godt selskab!

 

Bestil Hugo cocktailen som cocktailpakke her.

BESTIL HUGO COCKTAILPAKKEN


Ældre posts Nyere posts