Golden Royaltea

Golden Royaltea

Golden Royaltea - en let mousserende og yderst festlig cocktail

Golden Royaltea er en boblende, honningsød cocktail med noter af bl.a. jasmin og citrus. Cocktailen består af økologisk mousserende te fra danske Copenhagen Sparkling Tea Company, økologisk gin fra danske LSD (Local Spirits Distilled), honningsirup fra danske Atzen Honning fra Rømø, økologisk citronsaft og guldstøv. Cocktailen er særligt ideel som velkomstdrink, til nytårsforretten eller som alternativ til midnatsboblerne, men kan bruges til alle specielle anledninger!

Historien bag Golden Royaltea

Golden Royaltea er et unikt kryds mellem de klassiske cocktails Bee's Knees (et udtryk for noget, der er fremragende eller af høj kvalitet) og French 75. Bee's Knees menes at stamme fra forbudstiden i USA (1920-1933). Her benyttede man citronsaft og honning til at kamuflere den til tider tvivlsomt smagende gin, der blev smuglet ind eller lavet derhjemme i f.eks. badekar (såkaldt bathtub gin). French 75 menes at stamme fra Første Verdenskrig og består af en potent blanding af gin, Champagne, citronsaft og sukkersirup. Cocktailen er eftersigende navngivet efter en fransk kanon (Canon de 75 modèle 1897), da cocktailen skulle føles som at blive ramt af kanonen.

I stedet for Champagne, består Golden Royaltea af en økologisk mousserende te, der har noter af bl.a. jasmin, kamille, citrus samt hvid og grøn te. Og i modsætning til de oprindelige Bee's Knees og ”hårdtslående” French 75, så byder Golden Royaltea hverken på tvivlsom smagende gin eller en mikstur, der slår dig i gulvet inden festen overhovedet er begyndt. I stedet er cocktailen skabt med smag, kvalitet og selskabelighed for øje – opskriften på en god aften.

Tip: Del cocktailoplevelsen med flere ved at tilbyde muligheden for en alkoholfri cocktail (Virgin Golden Royaltea) – Følg samme opskrift som Golden Royaltea, men undlad at tilsætte gin eller anvend en alkoholfri gin som f.eks. GinISH.

 

Sådan gør du

Opskrift og ingredienser til 1 stk. cocktail

 

Ingredienser

 • 8 cl  Økologisk Copenhagen Sparkling Tea, Blå
 • 2,5 cl Økologisk Gin fra Local Spirits Distilled
 • 1,5 cl Honningsirup fra Atzen Honning, Rømø
 • 2 cl Økologisk Citronsaft
 • Pynt: Guldstøv (spiseligt)

 

Opskrift

 1. Køl Sparkling Tea og champagneglas ned.
 2. Hæld gin, honningsirup og citronsaft i en shaker.
 3. Fyld shakeren helt op med isterninger, og ryst til shakeren føles kold.
 4. Hæld shakerens indhold op i et afkølet champagneglas.
 5. Top med Sparkling Tea, og rør let ingredienserne sammen.
 6. Spray guldstøv på champagneglasset, og nyd cocktailen i godt selskab!
 

Bliv medlem af Cocktailklubben og oplev cocktails som denne!

Bliv medlem


Ældre posts Nyere posts